Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonla bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 10. günündeyken iki ülke arasında sular durulmuyor. Rusya'nın işgali sonrası başta NATO ve AB olmak üzere birçok ülkeden tepkiler çığ gibi yağarken Rusya saldırılarından vazgeçmeyecek gibi duruyor.

Tepkilerin yanı sıra Rusya'ya birçok yaptırım uygulandı. Yaptıırmlara ithafen Rusya Devlet Başkanı Putin "Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir." dedi. Tüm bunlar yaşanırken Türkiye Rusya'dan da Ukrayna'dan da vazgeçmeyeceğini vurgulayarak tarafsızlığını korumuş, Erdoğan ise iki ülke içinde barış temennisinde bulunmuştu.

BARIŞIN YENİDEN TESİSİ İÇİN ÇABALAR SÜRECEK

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme telefon üzerinden yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı ile görüştü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...