Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den diplomatik cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den diplomatik cevap

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Alman mevkidaşı Joachim Gauck'a, Çankaya Köşkü'ndeki akşam yemeğinde diplomatik ifadelerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Ankara ziyareti sırasında Türkiye'ye özgürlükler konusunda eleştirilerde bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a, Çankaya Köşkü'ndeki akşam yemeğinde diplomatik ifadelerle yanıt verdi.

Gül, Türkiye'yi eleştiren konuğunun yüzüne karşı, "Bir taraftan özellikle de son dönemde ülkemizde bazı geçici olduğuna inandığım olumsuzlukları tenkit eden dostlarımızın Türkiye ile yargı, temel haklar, özgürlükler fasıllarının açılmasına müsaade etmemelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam eşiyle birlikte Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck onuruna bir akşam yemeği verdi. Gül, konuşmasına, "Zat-ı Devletlerini, Muhterem Hanımefendi'yi ve heyetinizin kıymetli üyelerini Türkiye'de eşimle birlikte ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bütün Alman misafirlemize, dostlarımıza, hepinize Türkiye'ye bir kez daha hoşgeldiniz demek istiyorum" diyerek başladı.

Gül, "ahde vefa" çerçevesinde Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri çerçevesinde dolaylı olarak Almanya'ya eleştiride bulunduğu konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

ELEŞTİREN DOSTLARIMIZIN ÇELİŞKİSİ

"Bu konuda bazı çelişkileri de görmekten çok üzüntü duyuyoruz. Bir taraftan özellikle de son dönemde ülkemizde bazı geçici olduğuna inandığım olumsuzlukları tenkit eden dostlarımızın Türkiye ile yargı, temel haklar, özgürlükler fasıllarının açılmasına müsaade etmemelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...