'Çözüm'e destek, teröre ortak tepki

'Çözüm'e destek, teröre ortak tepki

GÜNDEM Haberleri

Çözüm Süreci ile yıllar sonra huzura kavuşan Şırnaklılar molotofkokteyli atan grubu dağıttı .

Senelerdir çekilen acıların son bulması için başlatılan çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da karşılığını buluyor. Bölge halkı, 30 yıldır kan döken terörü bitirmek maksadıyla atılan adımlara desteğini dün bir defa daha gösterdi. nbsp;Terör örgütü PKK'nın uzantılarından Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne bağlı 30 kişi, Şırnak Yeni Mahalle'deki Cizre Caddesi'ni trafiğe kapatıp polise taş, molotof bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Gruba tepki gösteren çevredeki vatandaşlar, "Yeter artık" diye isyan etti. Göstericiler, kendilerini ikaz eden vatandaşlarla cadde ortasında Kürtçe tartışmaya girdi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis, gaz ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki açıklamalarında, bölge halkına sık sık, "Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Teröre dur deyin. Güneydoğu barışın, huzurun bölgesi olsun'' çağrısı yapmıştı. Şırnak'ta yaşanan olay, bu çağrının yerini bulduğunu ispatladı. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette; Kürtlerin yüzde 90'ının sürece destek verdiği ortaya çıkmıştı.

nbsp;'Çözüm'e destek, teröre ortak tepki
PLAJ VOLEYBOLUNA BÜYÜK İLGİ nbsp;
Uzun yıllar terör yüzünden akşam saatlerinde bomboş olan Hakkari sokakları, 'Çözüm'le şenlendi. Şehir stadına yapay kumla voleybol sahası yapıldı. Her yaştan Hakkarili, plaj voleybolu turnuvasında oynayıp, kaynaşıyor. Hatta iki hafta sıra bekleyen takımlar bile var. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...