Covid-19, düğünler yüzünden bulaşıyor

Covid-19, düğünler yüzünden bulaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Kayseri'de koronavirüs yüzünden hastanede hayatta kalma mücadelesi veren 80 yaşındaki kadının 3 gün içinde 5 düğüne gittiği ortaya çıktı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, koronavirüs yayılımının en fazla düğün ve nişandan kaynaklandığını kaydetti. Vali Günaydın, denetimler sırasında esnafın, düğünlerin kısıtlanmasından dolayı yakınması üzerine "Koronavirüsle ilgili hastane başhekimimizin verdiği bilgiyi sizinle paylaşıyorum; 80 yaşındaki teyze şu an hâlâ hastanede. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Düğünler de kurallara riayet edilmediği için hastalığın yayıldığı görüldü. Kaçak düğünlere de asla izin vermeyeceğiz" dedi. Afyonkarahisar Valisi Çiçek de "Bulaşın yüzde 70-80’i düğün kaynaklı. Bütün illerde düğün kaynaklı vakalar artıyor. Saat kısıtlaması genelgesini harfiyen uygulayacağız. Suistimale izin vermeyeceğiz. Şu anda kentimizde virüsle mücadelede 1.200 görevli sahada sürekli denetim yapıyor" şeklinde konuştu.

KAÇAK KINAYA CEZA
Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir otelde yasak olmasına rağmen kına gecesi düzenlendiği ve koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı ihbarı yapıldı. Söz konusu adrese giden polisler, eğlenceyi sonlandırdı. Polis, 24 kişiye 75 bin 600 lira ceza kesti. Ekipler, işletmeci A.G. hakkında adli işlem yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...