Çöpte yiyecek arayan kadında senaryo kokusu

Çöpte yiyecek arayan kadında senaryo kokusu

GÜNDEM Haberleri

Hükümeti protesto edenlerin arasında, çöpte yiyecek arayan bir kadının fotoğrafı servis edildi. Meçhul kadını aramayan kalmadı, fakat kimse izine ulaşamadı

Kara propaganda ve Gezi'den bu yana ortaya saçılan yalanlar, medyaya yansıyan her kareyi tartışılır hale getirdi. Bunlardan biri de önceki gün Kocaeli'de, hükümeti protesto yürüyüşü sırasında çekilen birkaç kare fotoğraftı. Eylemcilerin geçişi sırasında çöpten yiyecek topladığı öne sürülen bir kadın objektiflere takıldı. Hükümet karşıtı medyanın birinci sayfadan geniş yer ayırdığı habere göre; Hatice Bozkurt isimli kadın, biri 6 aylık üç çocuğunu doyurabilmek için "o sırada" çöpten yiyecek alıyordu. Ancak yanında çocukları yoktu. Haberin devamı daha ilginç… Çünkü kadın aslında İstanbul Pendik'te oturuyordu, yakınlarını bulmak için Kocaeli'ne gelmişti. Fakat adresini bilmediği yakınlarını bulamamıştı, parası olmadığı için de Pendik'e yürüyerek dönecekti. "Yardımsever" eylemciler kadına acımış; yol parası vermişti. "Yürek Yakan Görüntü" olarak bazı gazetelerde yayınlanan haber, geride bir çok soru işareti bıraktı. 'Mizansen' olduğu şüphesi uyandıran haberin ardından yerel ve ulusal pek çok medya kuruluşu kadının peşine düştü. Ayrıca yardım etmek isteyen parti ve kurumlar da alarma geçti. Ancak şehirde kadını ne tanıyan, ne gören vardı. Ortaya hiçbir yakını da çıkmadı. Yerel televizyonlar gün boyu fotoğrafını yayınladı, bölgedeki güvenlik kameraları incelendi, muhtarlıklara gidildi, pazarlar arandı, bir türlü kadının izine rastlanmadı. Bir medya kuruluşunun kadının telefonuna ulaştığı, fakat kaçamak cevaplar ve yanlış adresler vererek basını atlatmaya çalıştığı belirtildi. Bu durum "hükümete yüklenmek için yeni bir mizansen mi yapıldı?" sorusunu akıllara getirdi. Zira, Gezi sürecinde de Balıkesir'de bir tiyatro sergilenmişti. Başını kapatan CHP'li bar işletmecisi Gül Taşlı Cenal, "müftü karısıyım" diyerek sosyal medyada Erdoğan'a hakaret etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...