Çocuklar milli kahramanlarla büyüyecek

Çocuklar milli kahramanlarla büyüyecek

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, Türk dilini, tarihini ve kültürünü gelecek nesillere daha iyi aktarmak için yeni bir eylem planı hazırladı.

Buna göre; TRT'nin çocuklara yönelik yapımlarında kültürel unsurlarımızı ve tarihi olayları işleyen programların sayısı artırılacak. nbsp;Çizgi film, belgesel ve film gibi yapımların içeriklerinde tarihi olaylara, şahsiyetlere ve milli kültür öğelerine daha fazla yer verilecek. Türkçe sahne sanatları oyun repertuarı artırılacak. Sahne sanatlarının gelişimi için Türkçe telif eserlerin nitelik ve nicelik olarak zenginleşmesi sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, TRT, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve üniversitelerin ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında şu adımlar atılacak:
- TRT'nin çocuklara yönelik yapımlarında kültürel unsurlarımızı ve tarihi olayları işleyen programların sayısı artırılacak.
- Çizgi film, belgesel ve film gibi yapımların içeriklerinde tarihi olaylara, şahsiyetlere ve milli kültür öğelerine daha fazla yer verilecek. Ayrıca bu yapımların çocukların zihinsel, bedensel ve dil becerilerini destekleyecek şekilde hazırlanması sağlanacak.
- Türkçe sahne sanatları oyun repertuarı artırılacak. Sahne sanatlarının gelişimi için Türkçe telif eserlerin nitelik ve nicelik olarak zenginleşmesi sağlanacak. Türkçe Telif Eser Destek Projesi hayata geçirilecek.
- Türkçe etimolojik (köken) sözlük hazırlanmasına yönelik çalışmalara başlanacak.
- Türk işaret dilinin oluşturulması, sözlüğünün ve dil bilgisinin hazırlanması sağlanacak.
- Türk kültürünü ve dilini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla faaliyet gösteren kurum ve STK'lara verilen destekler artırılacak.
- Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan kültür merkezlerinin sayısının arttırılması ve faaliyetlerinin
çeşitlendirilmesi için mali destek sağlanacak.
- Uzaktan Türkçe Öğretimi Müfredatı Projesi tamamlanacak.
- Seyahat, turizm, ticaret gibi farklı alanlara yönelik Türkçe öğretim materyali hazırlanacak.
- Yakın coğrafyamızdaki ülkeler başta olmak üzere, ortak tarihi geçmişimiz olan ülkelere yönelik faaliyetlerin kapsamı genişletilecek
İsmail Sonsuz ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...