'Çocuk dilenciler için zindan' haberine yalanlama geldi

/ Kaynak: İHA
'Çocuk dilenciler için zindan' haberine yalanlama geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama ile 'çocuk dilenciler için zindan yapıldı' haberi yalanlandı.

Açıklamada; zabıta ekiplerinin vatandaşların şikayetleri üzerine dilencileri topladığı belirtilirken, zindan denilen bölgenin ise '2011 yılından itibaren koruma kurulu kararıyla yapılan zabıta amirliği' olduğu kaydedildi. Haberin yaklaşık 500 bin Suriyeli misafire ev sahipliği yapan Şanlıurfa'dan yapılmasının maksatlı olduğu belirtilen açıklamada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bu habere bazı basın kuruluşlarının sarılması ve maksatlı olarak AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini yıpratmaya çalıştığını ortaya koyuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden edilen bilgilere göre son bir yılda vatandaşlar, dilencilerle ilgili rahatsızlıklarını belirterek 789 kez şikayette bulunurken, Zabıta ekipler bu şikayetler doğrultusunda son bir ayda 206 dilenciye kabahatler kanununa göre yasal işlem yapıldı" ifadelerine yer verildi.


Öte yandan habere konu olan 4. Bölge Zabıta Merkez Amirliği'nin civarında bakkal işleten Salih Kılıç isimli vatandaş da zabıta ekipleri bugüne kadar topladığı çocuklara kötü bir muamelesini görmediğini belirtti.


Zabıtaların çoğu zaman kendi ceplerinden meyve suyu, süt ve bisküvi alarak, çocuklara ikram ettiğini belirten Kılıç, "Zabıtalar çocukları toplayıp buraya getirdiğinde, meyve suyu, süt ve bisküviyi benden alıyorlar. Normal tutup arabayla getiriyorlar. İçeride bırakıp, ondan sonra çocuklar aç olduklarını söylediğinde çocuklara yiyecek alırlar. Fırından ekmek ve başka yiyecekler alırlar. Ben burada bakkalım. Zabıtaların bugüne kadar çocuklara kötü bir davranışı olmadı. 24 saat buradayım. Bakkal dükkanım var, bugüne kadar kötü davrandıklarını görmedim nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...