Cizre'de YDG-H çetesine baskın

Cizre'de YDG-H çetesine baskın

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi' (YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi' (YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Cudi ve Nur Mahallesi'nde toplam 9 kişi gözaltına alındı. Cizre'de önceki gün yol kesip kimlik kontrolü yapan YDG-H'li teröristler, kimliği yanında olmayan M.G. isimli genci bıçaklamıştı. Gözaltına alınan zanlılar arasında, bıçaklama olayına karışanların bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor. Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, yol kapatıp eylem yaptığı belirtilen 12 YDG-H üyesinin adreslerini belirledi. Cudi ve Nur mahallelerinde yapılan eşzamanlı operasyonda yaşları 17 ile 20 arasında değişen A.G., İ.A., Y.K., K.G., S.B., K.K., M.K., H.E. ve S.E. isimli YDG-H üyeleri yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan zanlılardan 6'sı Cizre Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularından sonra Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Zanlılar buradaki sorgularının ardından da Diyarbakır'a sevk edildi. Yaşı küçük oldukları belirtilen diğer 3 kişinin de sorguları Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. YDG-H isimli çetenin çökertilmesi kapsamında operasyonların devam edeceği öğrenildi. PKK Yol Kesip Kontrol Yaptı Yoldan geçen vatandaşlara kimlik sorduğu kaydedilen teröristler, önceki gün Nur Mahallesi'nde kimliği yanında bulunmayan 24 yaşındaki M.G. isimli bir vatandaşı bıçaklamıştı. Yaralanan genç, çevredeki vatandaşlar tarafından Botan Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemde ortaya çıkan YDG-H, ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında adını duyurmuştu. Cizre'de ortaya çıkan yüzü maskeli grup, yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını aldı. Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK'lılar yol kontrolü yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...