Cin şişeden çıktı: 639 kilometreden yumurtanın fotoğrafını çekiyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ambargolardan doğan yerli ve milli silahlarla savunma sanayinin dönüm noktası yaşadığına dikkat çekerek, yerli ve milli ilk gözlem uydumuz İMECE'yi işaret etti. '639 kilometreden yumurtanın fotoğrafını çekiyoruz' diyen Bakan Akar, 'Cin şişeden çıktı artık geri dönüş yok' ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri televizyonları ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Akar, gelinen noktada ambargo kelimesinin anılmadığını ve çok güçlü bir savunma sanayiden bahsedildiğini söyleyerek, “Bizim 2 bin 500 yıllık büyük bir Türk Hakanlığı tarihimiz var, dolayısıyla bizim ve Mehmetçiğin tarihi şanlı. Mehmetçik gerçekten dünyanın en güzide askeri. Kalbiyle, beyniyle, gücüyle ve kahramanlığıyla. Fakat şunu biliyoruz ki alet işler el övünür.
Bizim de Mehmetçiğin en ileri teknolojiye dayalı araç gerek ve mühimmatları tedarik etmek boynumuzun borcu. Bugüne kadar yaşanan sıkıntılar aşıldı. Ambargolar vardı daha önce ve bize teçhizat vermediler. Şimdilerde ambargo kelimesi kalktı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok büyük işler yapıldı ve cin şişeden çıkarıldı artık geri dönüş yok." diye konuştu.
'Düne kadar piyade tüfeğimiz bile yabancı menşeiliydi' diyen Bakan Akar, "Fakat şimdi çok şükür geldiğimiz noktada çok güçlü bir savunma sanayiden bahsediyoruz. Ordunun güçlü olması için personel ve donanım önemli. Donanım konusundaki sıkıntımızı da büyük ölçüde aştık. İş bitti demiyoruz daha yapacağımız çok iş var ama çok artık kervan yola çıktı” dedi.
'639 KİLOMETREDEN YUMURTANIN FOTOĞRAFINI ÇEKİYORUZ'
Yerli ve milli uydu İmece’nin 639 kilometreden yumurtanın bile fotoğrafını çekebildiğini ve operasyonlarda da kolaylık sağladığını söyleyerek, “Yaptıklarımızın dışında saymakla bitmeyecek zırhlı araçlar yapıyoruz. Ne kadar övünsek azdır. Savunma sanayimizin geldiği noktada herkes tek yürek oldu. İmece uydumuzu attık, 639 kilometreden yumurtanın resmini çekiyoruz.
Sadece askeri değil barış amaçlı da kullanacağımız bir şey. Bu fotoğraflar bizim için olmazsa olmaz. Son depremlerde de tahminler de fotoğraflarla yapıldı. Bu konuda çok büyük ilerlemeler var ve bu bizim operasyon başarı oranımızı arttırdı” ifadelerini kullandı.