Çiçek 'uzlaşılır' dedi, bir tek CHP karşı çıktı

Çiçek 'uzlaşılır' dedi, bir tek CHP karşı çıktı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı, "Başörtülü vekil meselesi uzlaşarak çözülür" derken; AK Parti ve BDP destek verdi. CHP soğuk baktı; MHP çekimser.

2015 genel seçimlerine daha var ama başörtülü milletvekili tartışmaları yeniden alevlendi. Başbakan Erdoğan'ın "Parlamentoda engel yok" açıklamasından sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye belli bir olgunluğa geldi. Mesele uzlaşarak çözülür" dedi. Meclis'te temsil edilen 4 siyasi partinin Grup Başkanvekilleri ise, CHP dışında bu konuda iyimser. İşte görüşler...AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın: Şu anda Anayasa ya da yasada başörtüsünü yasaklayan herhangi bir düzenleme yok. Toplumsal bir uzlaşı da var. Kaldı ki bu bir temel haktır. Meclis'te başörtülü milletvekilleri olabilir.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Üniversitelerde daha önce bu konuda düzenleme yapılmıştı. Orası özerk kurum, bilim yuvası, sakınca yok. Ama ilkokulda, parlamentoda olmaz. Yarın başkası da 'ben şortla geleceğim' der.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Milletin çok önemli bir değeri üzerinden polemik yapılmasını faydalı ve doğru bulmuyoruz. Eğer bu yönde bir hazırlık olursa, MHP'nin yetkili kurulları gereken değerlendirmeyi yapıp kamuoyunu bilgilendirecektir.
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan: Başörtülü kadının hayatın nbsp;her alanında kendini ifade ve temsil etmesi önemlidir. Biz bu konuya soğuk bakmıyoruz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...