Çiçek Köşk seçimi için uyardı: 'Sıkıntıların çaresi yeni anayasa'

Çiçek Köşk seçimi için uyardı: 'Sıkıntıların çaresi yeni anayasa'

GÜNDEM Haberleri

'Çok yetkili bir cumhurbaşkanı, çok etkili olmak mecburiyetinde bir başbakan olacak. Bu ister istemez problem çıkarır. Çözüm için yeni bir anayasa şart.'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. NTV'nin canlı yayınına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplayan Çiçek, "30 Mart seçimlerini değerlendirmeden, daha bir gün sonra cumhurbaşkanlığı seçimine atlayıverdik. Bu çok da doğru değil. Evvela millet ne dedi ona iyi bakmak lazım. Ortaya çıkan tablonun siyasete verdiği talimatlar var. Bunlar değerlendirilmeden bugünleri geçirirsek, bir başka seçimde yine aynı tabloları görürüz, sıkıntıları yaşarız" dedi.

ŞAHISLARLA İLGİLİ KONUŞMAM

Çiçek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde sorun görmüyorum. Sorun yok, merak var. Şahıslarla ilgili konuşmam. İsmi geçen herkes, her göreve layık insanlardır. 1982 Anayasası'nın dengeleri bozuk. Siyasetçiye fazla faaliyet alanı tanınmıyor. Yetkiler Cumhurbaşkanı'nda toplanıyor. Ama sorumluluğu yok. Demokrasi açısından doğru değil. Çok yetkili bir cumhurbaşkanı, sorumsuz; çok etkili olmak mecburiyetinde olan bir başbakan var. Bu ister istemez yetki problemi de çıkarır. Onun için göreve başladığımda 'yeni bir anayasaya neden ihtiyaç vardır'ı söylerken, başkaca gerekçelerin yanında en çok vurgu yaptığım konu buydu. Siyaset buna çözüm bulmak mecburiyetinde, ama bugün ama uygun bir zamanda."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...