CIA, 100 DHKP-C'liyi takipte

CIA, 100 DHKP-C'liyi takipte

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye saldırı için gelirken Yunanistan'da yakalanan teröristlerle ilgili istihbaratı CIA vermiş.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti genel merkezine yönelik eş zamanlı saldırıların faillerinden Hasan Biber'in de aralarında bulunduğu DHKP-C'lilerin yakalanmasında ABD istihbarat teşkilatı CIA ile paylaşılan bilgiler etkili oldu. DHKP-C'nin geçtiğimiz aylarda Ankara'daki ABD Başkonsolosluğuna yönelik saldırısının ardından Türkiye'nin her yerde aradığı 15'i canlı bomba 100 DHKP-C militanının listesi ABD istihbarat teşkilatı ile paylaşıldı. ABD Federal Başsavcılığı, DHKP-C hakkında terör soruşturması başlatıp, militanları yakın takibe alırken diğer taraftan da örgüte destek veren ülkeler üzerinde baskı kuruldu. Ortak çalışmanın ilk meyvesi saldırı amacıyla Türkiye'ye doğru yola çıkan DHKP-C militanlarının Yunanistan'da yakalanması oldu. Dün de Türkiye'nin uzun süredir gündeme getirdiği, PKK ve DHKP-C'nin bir dönem eğitim merkezi olarak kullandığı Lavrion kampı Yunan polisi tarafından basıldı. Türkiye'de güvenlik birimlerinin DHKP-C'ye yönelik operasyonları örgütün elini kolunu bağlamış durumda. İçerden yapılan tüm saldırı planları deşifre edildi. Son iki yılda düzenlenen seri operasyonlarda örgütün lojistik destek birimlerinin çoğu ortadan kaldırıldı. Bu yüzden, DHKP-C bir süredir eylemlerinde yeni stratejiler kullanıyordu. Son dönemdeki tüm eylemler ve saldırı girişimleri yurt dışındaki merkezlerde planlanıyor ve silah ve mühimmat da eylem için gelen militanlarla birlikte gönderiliyor. Girişler genellikle Yunanistan ve Suriye sınırından yapılıyor. Silahlı bir şekilde gelen militan, yurda giriş yaptıktan sonra hiç kimse ile temasa geçmeden direkt hedef noktaya gidip eylem gerçekleştiriyor. Örneğin ABD konsolosluğuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra eylem noktasında önceden keşif dahi yapmadan, adres sorarak konsolosluğu bulup eylemi gerçekleştirdiği belirlenmişti.Türkiye, örgüte yönelik yurt içindeki takip ve operasyonlarını artırırken bir süredir yurtdışından gelebilecek saldırıların önüne geçmek için de yakın markajda. Yunanistan, Belçika, Almanya, Hollanda gibi ülkelerle temasa geçildi. ABD'nin desteği de Ankara'daki konsolosluk saldırısından sonra arttı.
nbsp;CIA, 100 DHKP-C'liyi takipte
LAVRİON MÜLTECİ KAMPINA BASKIN
Türkiye'nin uzun süredir gündeme getirdiği nbsp;BM gözetimindeki Lavrion Mülteci Kampı, Yunan güvenlik birimleri tarafından dün basıldı. Kampta bulunan 170 kişi polis kontrolünden geçti. Bunlardan 29'u gözaltına alındı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...