CHP'nin 'İzmirli belediye başkanları susturuluyor' çarpıtmasına AFAD'dan cevap

Düzenleyen:
CHP'nin 'İzmirli belediye başkanları susturuluyor' çarpıtmasına AFAD'dan cevap

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), valiliklere yazı göndererek afet yönetimine bilgi karmaşasının yaşanmaması için belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmamasını istedi.

Yazışmanın belgesini sosyal medya hesabından paylayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçilmiş belediye başkanının susturulduğunu iddia etti. Bazı medya organları da "İzmir'de belediye başkanlarına 'depremle ilgili açıklama yapma' yasağı" şeklinde haber yazdı. AFAD bunun üzerinde yazılı açıklama yaptı. 

BİR HAFTA ÖNCE YAZILDI
Açıklamada afet ve acil durumlarda kamuoyunun bilgilendirilmesine dair yazının İzmir'e özel yazılmadığını bildirdi. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada "Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi" ile ilgili yazının İzmir depremiyle ilişkilendirilerek paylaşıldığı belirtilerek, bahse konu yazının, 23 Ekim 2020'de İzmir'deki depremden 7 gün önce yazıldığı vurgulandı.

Yazının, iddia edildiği gibi İzmir'e özel olarak yazılmadığı ifade edilerek "Afetlerde oluşturduğu bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır" bilgisi paylaşıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...