CHP'nin dikkat çeken isimlerinde son durum

CHP'nin dikkat çeken isimlerinde son durum

GÜNDEM Haberleri

Mustafa Sarıgül, Meclis'e giremezken; rezidans kraliçesi olarak anılan Gamze İlgezdi yeniden vekil seçildi.

7 Haziran seçimlerinin başarısızlığı birçok partide listeleri etkiledi. 1 Kasım seçimleri için hazırlanan listelerde her partiden farklı farklı isimler ön plana çıktı. CHP listesinde yer alan ve seçilip seçilemeyecekleri kadar konumları veya icraatlarıyla ön plana çıkan isimlerin 1 Kasım sonuçları şaşırttı.

Rezidans Kraliçesi mecliste

7 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilen ve yemin töreninde sol elini havaya kaldırması ile tanınan Gamze Akkuş İlgezdi, 3'ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu haberi ile uzun süre tartışılmıştı. Daha sonra Ataşehir'de 12 rezidans dairesi daha olduğu ortaya çıkan, Kadıköy'deki 12.5 milyon dolarlık 3 süper lüks rezidans daireyi birleştirip tek bir daire haline getirdiği ve içini de 8 milyon dolara döşediği ortaya çıkan diş doktoru olan İlgezdi, İstanbul 1. bölge 2. sırada seçilerek yeniden CHP sıralarındaki yerini aldı.

IŞİD'in kaçırdığı konsolos vekil oldu
Haziran 2014'te Musul Başkonsolosu olarak görev yaptığı dönemde Başkonsolosluğa IŞİD tarafından yapılan baskın sonrası 49 kişiyle birlikte kaçırılan ve 101 gün boyunca alıkonulan Öztürk Yılmaz, CHP'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Ardahan'dan 1. sırada aday gösterilen Yılmaz, meclise girdi.

'Muhalif İnce' yerini korudu
2002, 2007, 2011 ve 2015 genel seçimlerinde Yalova Milletvekili olarak TBMM'ye giren, 2014 grup başkanvekilliğinden istifa ederek genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'na rakip olan İnce, parti hakkında yaptığı muhalif açıklamalarla dikkati çekiyor ve Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışılıyordu. Yalova 1. sıradan yeniden aday gösterilen Muharrem İnce, milletvekilliği görevini sürdürecek.

Baykal hala en yaşlı vekil
Hakkındaki kaset iddialarının ardından genel başkanlığı Kılıçdaroğlu'na bırakan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi partide eleştirilere neden olmuştu. Geçtiğimiz seçimde Antalya'da yapılan parti ön seçiminde ikinci olan Baykal'ın aday gösterilip gösterilmeyeceği de kulislerde tartışılıyordu. Deniz Baykal, Antalya 2. Sıradan aday gösterildi ve meclisin en yaşlı vekili olarak görevine devam edecek.

Mehmet Bekaroğlu'nda sürpriz yok
Siyasete Refah Partisi'nde başlayan, Fazilet Partisi, HAS Parti en son da CHP'ye geçen ve İstanbul 3. bölgede Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'ten boşalan 7 sırada aday gösterilen Mehmet Bekaroğlu da 1 Kasım seçimleri sonrası CHP sıralarındaki yerini aldı.

HDP için 'Şükür Pilavı' dağıtan vekil yeniden seçildi
Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekilliği seçiminde partisinin kentte ilk kez birinci olması ve HDP'nin de barajı aşması üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda halka teşekkür pilavı dağıtmıştı. Pilav dağıtımı etkinliğine CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve partililer de katılmıştı. Kamoyunda tartışmalara neden olan bu olaydan sonra CHP adına Çanakkale 1. sıradan aday gösterilen Muharrem Erkek, 1 Kasım seçimlerinde yeniden CHP sıralarında yerini alacak.

Sarıgül'e yine hüsran
1999'dan 2014'e kadar Şişli belediye başkanlığı yapan 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için aday olan ancak kazanamayan, Ocak 2005'te, 13. Olağanüstü CHP Kurultayı'nda Deniz Baykal'a karşı yenilen ve 24 Mart 2005'te, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından CHP'den ihraç edilen Mustafa Sarıgül, 3 Kasım 2013 tarihinde CHP'ye döndü. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilemeyen CHP adayı Mustafa Sarıgül, yine kritik bir noktadan, İstanbul 2.bölge 9. sıradan aday gösterilmişti. Ancak 1 Kasım seçimlerinde de mecliste yerini alamadı.

RTÜK üyeliğinden istifa eden bürokrat seçilemedi
1 Kasım seçimleri için görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan bürokratlar içinde en dikkat çeken isimlerden olan RTÜK üyeliğinden istifa ederek CHP'den Kahramanmaraş milletvekili adayı olan Ali Öztunç'un kazanıp kazanamayacağı merak konusuydu. Kahramanmaraş'ta tüm sanıklar açıldı ve kesinleşmeyen sonuçlara göre Ali Öztunç meclise giremedi. CHP, Maraş'ta vekil çıkaramadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...