CHP'den HDP'nin çağrısına cevap: Ziyaret olasıdır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'den HDP'nin çağrısına cevap: Ziyaret olasıdır

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin Millet İttifakı adayını destekleyebileceğini söyleyerek görüşme beklediği sinyalini vermesinin ardından CHP'den cevap geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin ziyaret davetine 'olası' diyerek olumlu dönüş yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıda "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz." açıklamasını yapmıştı. Buna karşılık CHP'den cevap gecikmedi. CHP'li Özel, HDP'nin ötekileştirilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Ziyaret olasıdır." dedi.

"HDP'Yİ YOK SAYMAK OLMAZ"

Bu konu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından Habertürk TV'de canlı yayında cevapladı. Özel, HDP'yi ziyaret edip etmeyeceklerine ilişkin şöyle söyledi:

"Ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret edip, yapacaklarını anlatması son derece normal. Ziyaret olasıdır. Ben mecliste grup başkanvekilliği yapıyorum.

HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak , ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP'yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP'nin genel merkezine de ziyaret yapılır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...