CHP'den dinleme listesi hakkında ilk yorum

/ Kaynak: AA
CHP'den dinleme listesi hakkında ilk yorum

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP'li Faruk Loğoğlu, 7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin iddiaları değerlendirirken, "Dinlemeler konusu aslında gündeme yeni gelen bir konu değil" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile gittiği Brüksel'deki temaslarını anlattı.

AB yetkilileri ile Türkiye'deki gelişmelere ilişkin görüşmeler de yaptıklarını belirten Loğoğlu, "AB yetkilileri, Türkiye'yi birebir, bazı noktalarda bizden daha yakın bir şekilde izliyor" dedi.

Görüşmelerde özellikle internet, HSYK ve MİT'le ilgili düzenlemeleri içeren yasalar üzerinde durulduğunu ifade eden Loğoğlu, "Türkiye'nin AB'den tamamen uzaklaşmasından endişe ediyoruz. Sesimizi dengeli şekilde çıkarmaya çalışıyoruz' diyorlar" diye konuştu.

Loğoğlu, bu nedenle AB'nin Türkiye'de eksikliklere işaret etmesinin olumlu olacağını ileri sürdü.

Loğoğlu, AB'de adaletle ilgili olan 23 ve 24. fasılların açılmasının, AK Parti'nin yargı bağımsızlığı konusundaki düşünceleri ile ilgili gerçekleri de ortaya çıkarabileceğini söyledi.

'ANAYASA HÜKÜMETLE PAZARLIK YETKİSİ VERMİYOR'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, internetle ilgili düzenlemeyi içeren yasayı onaylamasının ardından yaptığı açıklamaları anımsatan Loğoğlu, Gül'ün, Anayasa'nın emrettiği hükümleri yerine getirmediğini ileri sürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Loğoğlu, 7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin haberleri değerlendirdi. Loğoğlu, dinlemeler konusunun aslında gündeme yeni gelen bir konu olmadığını, şimdi iktidarın, paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek için bu dinlemeleri gündeme getirdiğini savundu.

Faruk Loğoğlu, "Bundan 2 sene, 3 sene, 4 sene önce de dinlemeler vardı. Başta Sayın Başbakan olmak üzere herkes dinlenmekten şikayetçiydi. O zaman hükümetin başında kim vardı, neden bunların üzerine gidilmedi " diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...