CHP'de fıkra gibi tebligat

CHP'de fıkra gibi tebligat

GÜNDEM Haberleri

Parti yönetimi, milletvekili değil herhangi bir partili gibi muamele yaptığı Sühely Batum'u acil durum fıkrasına dahil etmiş.

CHP'de Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum hakkındaki disiplin istemi bilmeceye dönüştü. Batum'a bir türlü ulaşmayan disiplin kararının sırrı da çözüldü. Parti yönetimi ve politikalarına yönelik eleştirileri nedeniyle MYK Batum'u ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Kurul 12 Kasım'da toplanarak kararını verdi. Hakkındaki disiplin istemini partinin açıklamasıyla öğrenen Süheyl Batum, savunmasını yapmak için kararın kendisine tebliğini beklemeye başladı. Batum'un TBMM'deki makamında çalışanlar seferber oldu ancak, aradan geçen bir haftalık sürede karar bir türlü ulaşmadı. Bunun üzerine araştırma yapan Batum, 'acil durum fıkrası'na takıldığını öğrendi. Milletvekili olduğu için Parti Meclisi kararıyla disipline sevk edilmesi gereken Batum için MYK tüzükteki "acil durumlarda bir üyenin disipline sevki" fıkrasını işletilmişti. Batum, herhangi bir üye gibi değerlendirildiği için hakkındaki tebligat da ev adresine gönderilmeliydi. Bu yüzden disiplin istemi, Batum'un İstanbul Sarıyer'de bulunan evine posta yoluyla gönderdi. Kararın kendisine hâlâ ulaşmadığını belirten Batum, "Vahamete bakın. 15 gündür odamı bulamıyor, kılıf ayarlamaya çalışıyorlar" diye tepki gösterdi. Batum, itiraz edecek, savunmasını yazılı ve sözlü yapacak.
Şükran Kaban Ankara



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...