CHP yürüyüşüne saldıracaklardı

Düzenleyen:
CHP yürüyüşüne  saldıracaklardı

GÜNDEM Haberleri

CHP’nin tahrik yürüyüşüne saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 6 DEAŞ’lı yakalandı.

CHP’nin başlattığı, terör örgütlerinin de destek verdiği tahrik yürüyüşüne saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli’de 6 DEAŞ mensubu yakalandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara’dan başlattığı yürüyüşte güzergâh boyunca en büyük güvenlik tedbiri Kocaeli sınırları içinde alındı. İl genelinde yürüyüş yapan grup, sık sık başka gruplar tarafından protestoda edildi. Güzergâh boyunca arkadan gelen araçların tek şeritten geçişi sağlandı. 
Ancak önceki gece itibariyle güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Dün sabah yürüyüşün başlaması ile D-100 Karayolunun İstanbul istikameti araç trafiğe tamamen kapatıldı. Güvenlik önlemlerinin sebebinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yürüdüğü konvoya saldırı yapılacağı istihbaratı olduğu ortaya çıktı.
CHP yürüyüşüne  saldıracaklardı

AK PARTİ BAYRAĞI İLE TEZGAH
Bu haberin hemen ardından Kartepe ilçesindeki polis kontrol noktasında 38 UU 962 plakalı siyah renkli panelvan tipi bir araç durduruldu. Araçta bulunan DEAŞ üyesi olduğu belirlenen Oğuzhan K. adlı terörist gözaltına alındı. Polis ekiplerinin araçta bomba imha uzmanı köpek ile yaptığı aramada herhangi bir patlayıcı izine rastlanmadı. Ancak araçtaki AK Parti bayrakları ile şapkaları dikkat çekti. Bayrak ve şapkaların provokasyon amacıyla araca konulduğu öğrenildi. 
Operasyonu derinleştiren polis ekipleri, DEAŞ üyesinin, Suriye’den aldığı talimatla Kayseri’den minibüs kiraladığını belirledi. Oğuzhan K.’ya yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen biri eşi 5 kişi de Kayseri’de yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu alanda aracı insanların üzerine sürerek katliam yapacaklarını söyledikleri ileri sürüldü. 
CHP yürüyüşüne  saldıracaklardı

FETÖ’CÜ HAİN İŞARETİ VERMİŞTİ
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, minibüste AK Parti bayrağı bulunduğunu ifade ederek “Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu” diye konuştu.
Bu arada FETÖ’cü vatan haini Emre Uslu’nun 22 Haziran’da Twitter hesabından dünkü saldırının haberini verdiği ortaya çıktı. Firari hainin, günler öncesinden yaptığı “RTE rejimini tanıyorsam adalet yürüyüşüne kitlelerin katılacağı İzmit İstanbul’a yaklaşınca saldıracaktır” iftirasını paylaşarak FETÖ’nün Türkiye düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Uslu, 22 Haziran’da yaptığı paylaşımla nasıl terör örgütlerinin beraber hareket ettiğini de gözler önüne serdi.

CHP yürüyüşüne  saldıracaklardı

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

CHP’nin tahrik yürüyüşüne saldırı ihbarı üzerine olağanüstü güvenlik tedbirleri alınırken, yürüyüş sırasında çevrede bulunan binalara çıkan Özel Harekât polisleri dürbünlerle etrafı izledi. D-100 kara yolunun tek şeritten araçlara geçiş verilen İstanbul yönü trafiğe tamamen kapatılırken, yollarda trafik yoğunluğu oluştu. Trafikte sıkışan vatandaşlar tepki gösterdi, D-100’de ters şeritten gitmeye çalışanların olduğu görüldü.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...