CHP, tartışmalı isimleri aday yapmayı sürdürdü

CHP, tartışmalı isimleri aday yapmayı sürdürdü

GÜNDEM Haberleri

Birçok il ve ilçede terör sempatizanı isimleri aday gösteren CHP, terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş’ı Beyoğlu Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, yerel seçim gündemi ile toplandı. Toplantı 6 saat sürerken biri büyükşehir olmak üzere 71 aday belirlendi. CHP’de belirlenen adaylarla açıklanan toplam sayı 18’i büyükşehir, 38’i il olmak üzere 902’ye ulaştı. PM, kalan yerlerde aday belirlenmesi için MYK’ya yetki verdi.
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; Erzurum Büyükşehir adaylarının Mehmet Sait Şimşek, Muş adaylarının Tansu Saraç, Şırnak adaylarının ise Osman Can olduğunu bildirdi. İstanbul Beyoğlu ilçe Belediye Başkan adaylarının Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş olduğunu belirten Torun,            Küçükçekmece adaylarının Kemal Çebi olduğunu kaydetti. Torun, “Kadıköy’de bildiğiniz gibi Şerdil Dara Odabaşı’nı bugün teknik açıdan tekrar oyladık ve tartışmayı sonlandırdık. Şişli adayımız ise Sayın Muammer Keskin, İzmir’den ise Buca Belediye Başkan adayımız Sayın Suat Nezir oldu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...