CHP lideri Özgür Özel Manisalı şehidin cenazesinde hemşerileri tarafından yuhalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye 12 şehidinin acısını yaşarken, Meclis'te bildiri tartışmaları alevlendi. Teröre karşı AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri yayınlarken, önce sorularının cevaplanmasını isteyen CHP bildiriyi imzalamadı. Ardından CHP GYK kendi bildirisini yayınlayıp terörü lanetledi. Bu gelişmelerle beraber memleketi Manisa'ya giden CHP lideri Özgür Özel, Manisa şehidi Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak'ın cenazesine katıldı. Ancak burada da kalabalık bir grup tarafından yuhalanarak protesto edildi.

Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 6 askerimizden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak memleketi Manisa'da son yolculuğa uğurlandı.

CHP LİDERİNE ŞEHİT CENAZESİNDE PROTESTO

Manisalı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Bir gün önce Meclis'teki 'teröre karşı ortak bildiri'ye imza atmayan CHP'ye ise tepki büyüktü. Özel, şehit cenazesinde bir grup hemşerisi tarafından protesto edildi.

"ÖZGÜR DIŞARI"

Öfkeli grup "Özgür dışarı" sloganları atarken, çevredekiler de kalabalığı 'şehide saygısızlık etmeyelim' diyerek yatıştırmaya çalıştı. 

Özgür Özel ise CHP'nin bildiriye imza atmama nedenini şu sözlerle açıkladı;

"Bugün saat 11.00’de bekledik. Meclis açıldı. Meclis’te bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu, hükümet bilgilendirecek mi diye. ‘Hayır’ dedi. Şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis’te. Sormak istiyoruz. 20 aydır Pençe- Kilit operasyonu sürüyor. Hedefleri neydi, hedefe ulaşıldı mı? Ulaşılmadıysa niye oradayız? Hedeflerine ulaşmama sebebi nedir? Soruyoruz, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? Soruyoruz, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerin dışında şehidimiz var mı? Bazı şehitlerimiz terör örgütünün elinde mi? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi?

ONLAR KINIYOR, BİZ LANETLEDİK

Bu soruları cevaplamasını bekliyoruz ve bundan sonrası için yeni şehitlerin gelmemesi için askeri alanda yapılan tartışmaları sormak istiyoruz. Hataları yapan, soruları cevaplamayan bir iktidar ile aynı A4 kağıdının üzerinde buluşup, ona meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler, bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Ancak bir ezbere anlayış ile ana muhalefet partisi ‘Biz ne yaparsak yapalım, bizimle birlikte imza atar.’ Atmayız. O metne imza atmadık. O metinde terörü kınıyorlar. Bizim yayınladığımız metinde açıkça lanetliyoruz."

 
Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir 24 Aralık 2023 23:01

O kağıda sorgusuz sualsiz diğer partiler imza attı neyin hesabını soruyorsun yoksa CHP lideri olunca selam verdiğin selodanmı çekiniyorsun zaten kardeşsiniz açıklayında herkes safını bilsin milleti kandırmayın

Adsız24 Aralık 2023 22:36

Hepimiz Ermeniyiz diyenler hepimiz TÜRKÜZ diyemiyorlar Rabbim bu TÜRK olmayan TÜRKLERDEN TÜRK Milletini koru Buda benim duam.

Kazım 24 Aralık 2023 22:10

O kişi resmen o bildiriye ortak olmamak için bahane arıyor onlardan ne köy olur ne kasaba benden aldiklari her kuruşu haram ediyorum

Mehmet furkan24 Aralık 2023 20:56

Bildiriyi onaylayıp sorulmuyor mu bunlar

Sonraki Haber Yükleniyor...