CHP Hatay vekilinden dünyaya çağrı: Kimsenin gücü yetemeyeceği durumlar oluştu, sesimizi duyun!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, yaşanan depremin ardından kimsenin gücü yetemeyeceği boyutta durumların oluştuğunu söyleyerek, dünyaya destek çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büüyklüğündeki deprem sonrası, Türkiye yitirdiği canlara ağlıyor. Umutla arama-çalışmalarının hızla devam ettiği bugünlerde, her yapılan destek ve yardım büyük önem taşıyor. Bu kapsamda açıklama yapan Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, "Depremin 10 vilayette olması kimsenin gücü yetemeyeceği durumlar olmuştur. Tahribat ve yıkım çok büyük. Tarihimiz gitti, canlarımız gitti. Dünya sesimizi duysun bu afet çok büyük." diyerek yardım çağrısında bulundu.

"TEK DERDİMİZ ENKAZ ALTINDAKİ İNSANLARI KURTARMAK OLMALI"

Bir TV programına açıklamalar yapan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, depremle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. "Depremin 10 vilayette olması kimsenin gücü yetemeyeceği durumlar olmuştur." diyen Tokdemir sözlerine şöyle devam etti:

"Buradan Türkiye'nin Türk insanlarına, asil Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum fakat çağrım dünyaya. Bu olağanüstü büyük bir felaket. Dünya sesimizi ve çığlığımızı duysun. Şu an iklim şartları sebebiyle hava normallerin üstünde soğuk. İnsanlarımızın çadırlara ihtiyacı var, ama şu an enkaz altındaki insanları kurtarmak derdimiz olmalı. Dayanışma ruhu çok önemli. Türk insanının yardımlaşma duygusu dünyaya örnek olsun ve dünya acımıza ortak olup, destek versin. Tahribat ve yıkım çok büyük. Tarihimiz gitti, canlarımız gitti. Dünya sesimizi duysun bu afet çok büyük."

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...