CHP, 'Gezi' olaylarını Meclis'e taşıdı

CHP, 'Gezi' olaylarını Meclis'e taşıdı

GÜNDEM Haberleri

CHP Gezi olayları ile ilgili olarak Meclis araştırma önergesi verdi.

CHP, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili "Başbakan Recep nbsp;Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin din istismarı yaptığı" iddiasıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti. nbsp;CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve arkadaşları tarafından TBMM nbsp;Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Gezi Parkı eylemlerinin, hükümetin halkın yaşam biçimine yönelik müdahalelerine karşı tepkiye dönüştüğü belirtildi. nbsp;Halkın demokratik tepkilerine karşı hükümetin polis muhalefeti ile nbsp;müdahalede bulunmasının, halk ile polis arasında bir çatışma sürecini başlattığı anlatılan gerekçede, Başbakan Erdoğan'ın süreç içinde yaptığı konuşmalara yer nbsp;verildi. nbsp;Başbakan Erdoğan'ın, konuşmalarıyla Gezi Parkı eylemlerinin Taksim'e nbsp;cami yapımına karşı yapılıyor algısı vermeye çalıştığı savunulan gerekçede, şu nbsp;ifadelere yer verildi:
nbsp;"Başbakan partisinin grup toplantısında, 'Ayakkabılarla Bezm–i Alem nbsp;Valide Sultan Camisi'ne gireceksin, orada içeceksin. Bu ülkenin dini mabetlerine nbsp;karşı bu saygısızlığı yapacaksın. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksın; 'Böyle bir şey nbsp;olmadı'… Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunlarıgörüntüyle vereceğiz. Bunların hepsini milletim görecek. Milletimize bunların hepsini sunacağız' diyerek cami istismarıyla Gezi Parkı eylemcilerine karşı halkı tahrik etmeyi sürdürmüştür.
nbsp;Başbakan ve AKP Hükümeti'nin 'Gezi Parkı' olarak adlandırılan süreçte nbsp;dini değerleri, kendi politikalarına uydurmaya çalışarak dini istismar etmesiyle nbsp;ilgili Meclis Araştırması açılmasını talep ederiz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...