CHP Genel Merkezi'nde 'HDP' sevinci

CHP Genel Merkezi'nde  'HDP' sevinci

GÜNDEM Haberleri

Kendi oyuna bakmayan ana muhalefet, HDP'nin başarısını kutladı.

Oylarını düşüren tek muhalefet partisi olan CHP'nin genel merkezinde adeta HDP sevinci yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde gün boyu sessizlik vardı. Sandıkların açılmaya başlanmasıyla birlikte seçim sonuçlarını takip etmek için Genel Merkeze gelen partililer, parti binasının önüne konulan dev ekrandan seçimleri izledi. HDP'nin barajı geçtiğinin ve koalisyon olabileceğinin televizyon ekranından açıklanmasından ardından CHP genel merkezinde CHP'nin oyunun düşmesine rağmen partililer arasında büyük bir sevinç yaşandı.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise partiye gelmeyerek Ankara Çukurambar'daki evinden sonuçları takip etti. Seçim sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu'nun parti binasına gelebileceği ve odasında seçim sonuçlarını izlemesi için özel bir sistemin kurulduğu söylendi. Hatta Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapması ihtimaline karşılık bir de kürsü hazır bekletildi. Akşam saatlerinde parti merkezine gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin, "Aynı yüreklilikle çalışmaya devam edeceğiz. Bir dönem kapandı demokrasi kazandı" dedi. Parti Sözcüsü Haluk Koç ise "AK Parti ile koalisyon yapılacak mı?" sorusuna "Bir araya gelmeyeceğimizi Sayın Kılıçdaroğlu ifade etmiştir, AKP ile bir araya gelme ihtimalimiz yoktur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...