CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı (Bülent Tezcan kimdir?)

Düzenleyen:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı (Bülent Tezcan kimdir?)

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı düzenlendi. Ayağından yaralandığı öğrenilen ve Aydın Adnan Menderes Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılan Tezcan'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. CHP, Tezcan'a düzenlenen saldırı sonrası açıklama yaptı.

CHP milletvekili Bülent Tezcan, Aydın'daki saldırıda ayağından yaralandı. Tezcan'ın katıldığı resim sergisi açılışı sonrası yemek yediği bir restoranda ayağından vurularak yaralandığı ve Aydın Adnan Menderes Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Tezcan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

CHP'DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "İnternetten gördüm. Aydın'a doğru yola çıktım. Aydın'a varmış değilim. Restoranda silahlı saldırganın birkaç el ateş ettiğini ve ayağının üst kısmından yaralandığını duyduk. Kendisini de aradım telefonlarına ulaşılamıyor. Hastaneye kaldırıldığını duydum. Hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Saldırganla ilgili bir bilgim yok. Silahlı saldırı uyarıları geliyordu. Sayın Genel Başkanımıza suikast girişimi olduktan sonra hepimiz bekliyoruz. Birkaç saat içinde net bir bilgi alırız sizlere açıklayıcı bilgi veririz. Bir tek ricamız var, bu saldırıyla ilgili ne duyulursa duyulsun partiden yapılacak açıklamaların beklenmesi lazım. Gençlerimize ve üyelerimize saldırıyla ilgili ne duyarlarda duysunlar bir tepkisellik içinde olunmaması gerekiyor. Belli ki Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. CHP hukuk içerisinde kalarak hesap soracaktır. Böyle anlarda duygusallık ortaya çıkıyor. Gençlik kollarımız rahatsız bu durumdan."

TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR
Saldırganla ilgili bir bilgim yok. Silahlı saldırı uyarıları geliyordu. Sayın Genel Başkanımıza suikast girişimi olduktan sonra hepimiz bekliyoruz. Birkaç saat içinde net bir bilgi alırız sizlere açıklayıcı bilgi veririz. Bir tek ricamız var, bu saldırıyla ilgili ne duyulursa duyulsun partiden yapılacak açıklamaların beklenmesi lazım. Gençlerimize ve üyelerimize saldırıyla ilgili ne duyarlarda duysunlar bir tepkisellik içinde olunmaması gerekiyor. Belli ki Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. CHP hukuk içerisinde kalarak hesap soracaktır. Böyle anlarda duygusallık ortaya çıkıyor. Gençlik kollarımız rahatsız bu durumdan."

BÖKE: DAHA ÖNCE İFADE ETMİŞTİK
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili, "Henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik." dedi. Böke, Çorum Valiliğince düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu çıkışında basın mensuplarının, Tezcan'ın, Aydın'da silahlı saldırıya uğramasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberi yeni aldıklarını ifade eden Böke, "Biz de ancak içeriye girerken haberini aldık. Dolayısıyla henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik." dedi.

VALİ: SALDIRGANLAR TESPİT EDİLDİ
Yine NTV yayınına bağlanan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak açıklamalarda bulundu. Koçak, CHP Aydın İl Başkanı Bayram Binici'nin saldırıganların yakalandığı iddiasını doğrulayamacağaını belirterek "Yakalama iddiasını doğrulayamıyorum ama saldırganlar tespit edildi" dedi. Koçak, saldırıganın yanında bir de arkadaşı olduğunu belirtti. 

BÜLENT TEZCAN KİMDİR?

18 Mayıs 1965 doğumlu Türk siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısıdır. 30 Temmuz 2012 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Tezcan, 2011 yılından beri yapılan tüm genel seçimlerde CHP Aydın milletvekili olarak meclise girmiştir.

HUKUK MEZUNU
Bülent Tezcan 18 Mayıs 1965 tarihinde Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. Babasının adı Ferhat, annesinin adı Hanım'dır. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

AYDIN İL BAŞKANLIĞI DA YAPTI
1990 yılından itibaren Aydın'ın Kuşadası ilçesinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çok sayıda demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici olarak çalıştı. Kuşadası İlçe Başkanlığı ve iki dönem Aydın İl Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Evli ve iki çocuk babası olan Tezcan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ
İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekili olarak meclise giren Tezcan, 30 Temmuz 2012 tarihinde CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu genel başkanlığı görevine başladı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP Aydın milletvekili olarak meclise girdi. Anayasa Komisyonu üyesidir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...