CHP, Doğan görünümlü Şahin

CHP, Doğan görünümlü Şahin

GÜNDEM Haberleri

AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Çoğunluğun azınlığa tahakkümü nasıl zulümse azınlığın çoğunluğa tahakkümü de aynı şekilde zulümdür" dedi. CHP'ye de yüklenen Erdoğan, "Yeni CHP diyorlar, neresi yeni? Olsa olsa Doğan görünümlü Şahin olur bunlardan. 1930'larda milletin umudu olan Serbest Cumhuriyet Fırkası'na nasıl baktılarsa bugün de milletin tercihlerine öyle bakıyorlar" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün gazetelere yansıyan "Öcalan, İmralı'da mı?" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Bizzat görürsen sen ne yapacaksın? Beyefendiyi herhalde İmralı'ya götürmek lazım" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu. 12 Haziran seçimlerinin yıldönümünde konuşan Erdoğan, nbsp;şunları kaydetti: "İktidarda 3. döneme giriyoruz. Biraz dinlenelim düşüncesine asla girmedik. Biz milletimizin hizmetkarı olarak buradayız. Milletimize hizmet ürettiğimiz için daha fazla destek alıyoruz. Biz 12 haziranda zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Omuzlarımızda daha büyük bir emanet taşıdığımızı ifade ettik. 1 yıldır da başladığımız andaki heyecanla coşkuyla aynı aşkla ülkemiz için hizmet üretmeye devam ediyoruz. nbsp;Yıllarca ötekileştirilen, horlanan, dışlanan insanların eşit yurttaş haline gelmesini kimse farklı yerlere çekmemelidir. Türkiye'de yaşananlar sadece ve sadece bir normalleşme sürecidir.

HERKES BİRİNCİ SINIFI VATANDAŞTIR
12 Haziran seçimleriyle ilgili bir husus da şudur. 12 haziran akşamında genel merkez önünde toplanan kardeşlerimize bazı sözler verdim. % 50'nin oyunu almış olsak da biz %100'ün iktidarı olacağımızı 75 milyonun tamamını kucaklayacağımızı ifade ettim. nbsp;Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Çoğunluğun azınlığa tahakkümü nasıl zulümse azınlığın çoğunluğa tahakkümü de aynı şekilde zulümdür. Biz meseleye tahakküm penceresinden bakmıyoruz. 75 milyon birdir beraberdir, herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır, kanun önünde eşittir, herkesin hayat tarzı bizim teminatımız altındadır. Biz 9,5 yıllık iktidarlığımız süresince bu ilkelerden taviz vermedik. nbsp;

CHP BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GETİRMEMİŞTİR
Şimdi CHP'liler çıkıyor Türkiye'ye demokrasiyi biz getirdik diyor. CHP bu ülkeye demokrasi getirmemiştir. CHP bu ülkede Mustafa Kemal'e rağmen demokrasinin önünde engel olmuş ve demokrasiye geçişi engellemiştir. nbsp;Fırsatı buldukça düşünün Türk parasının üzerindeki Atatürk resimlerini çıkarıp İnönü'nün resimlerini koyanlar demokrasiyi geciktirmiştir. Kimi aldatıyorsunuz? 27 Mayıs müdahalesi bütün hukuksuzluğuna rağmen Türkiye'de sadece demokrasinin gelişimini geciktirmiştir. Arkasında yine CHP var. 12 Eylül bütün hukuksuzluğuna işkencelere rağmen Türkiye'de değişimi sadece ertelemiştir. Türkiye şimdi yeniden rayına girmiştir. Bu milletin akıp gittiği bir mecra var. Dere yatağında akar. İstediğiniz kadar zorla derenin yatağını değiştirmeye kalkın; dere yatağını yine bulur, önündeki tüm engelleri yıkıp geçer. Bu bir vakadır. Yüzyıllardır bu millet azimli bir şekilde bir medeniyet tasavvuruyla geleceğe doğru engel tanımadan akıyor. nbsp;Bizim önümüze dağlarda dikilse setler de çekilse tüm engelleri aşacağız.

CHP DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN
Türkiye'de artık, çeteler, cuntalar, darbeler dönemi tarihe karışmıştır. Ne millet ne de bu gençlik demokrasinin rayında çıkarılmasına müsade etmeyecektir. 12 Haziran bizi değil Türkiye'yi değiştiren bir seçim olmuştur. Allah'tan başka zafer sahibi yoktur. Bizi son derece haksız şekilde tekebbürle ifade edenler değişimi anlayamayanlardır. Biz kimin karşısında kibirleneceğimizi, gururlanacağımızı çok iyi bilenleriz. nbsp;En son kademeli eğitimi yasalaştırarak tercih hakkı getirdik. Kimseye meslek liselerini ya da imam hatipleri dayatmıyoruz. Milletimizin önüne tercih özgürlüğünü koyuyoruz. Yeni CHP diyorlar neresi yeni? Olsa olsa Doğan görünümlü Şahin olur bunlardan. 1930'larda milletin umudu olan Serbest Cumhuriyet Fırkası'na nasıl baktılarsa bugün de milletin tercihlerine öyle bakıyorlar. Muhalefetin statükoya sıkı sıkıya tutunduğuu görüyoruz. Er ya da geç muhalefet de bu değişime ayak uyduracak."

BAHÇELİ'NİN "ÖCALAN İMRALI'DA MI" SORUSUNA CEVAP
CHP ile BDP'yi Kürt sorununa yaklaşımları konusunda eleştiren Başbakan, en ağır eleştirisini ise MHP'ye yöneltti. nbsp;MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün gazetelere yansıyan "Öcalan, İmralı'da mı?" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Bizzat görürsen sen ne yapacaksın? nbsp;Beyefendiyi herhalde İmralı'ya götürmek lazım. Onları götürürsek o da o zaman BDP'lilere kötü örnek olacak. Sayın nbsp;Bahçeli, klavuzunu yanlış seçmiş. Yanlış seçerseniz size bunları söyletir" diye konuştu.

KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK ALINABİLECEK
Kürtçe'nin seçmeli ders olacağını belirten Erdoğan, "Öğrencilerimiz, Farklı Dil ve Lehçelerin Öğrenilmesi Hakkında Kanun kapsamında, yaşayan diller ve lehçeler adı altında, yerel dil ve lehçeleri öğrenme imkanına kavuşuyorlar. Örneğin, yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretilecek ve öğrenilecek. Bu, tarihi bir adımdır" dedi. 4+4+4 yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu özgürüğü alıp, hem de iki kere Anayasa Mahkemesi'ne taşımak; dayatmacı, yasakçı, baskıcı, statükocu zihniyetin bir kez daha açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar. Bunun neresi yeni? olsa olsa, Doğan görünümlü Şahin olur" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...