CHP adım adım kurultaya doğru

CHP adım adım kurultaya doğru

GÜNDEM Haberleri

Mahalli seçimlerde umduğunu bulamayan CHP'de "kurultay" sesleri yükseldi.

Çok sayıda milletvekili, partinin hem yönetim kademelerini hem de politikalarını yenilemesi gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunu dün Genel Merkez'de topladı. Eski genel başkan Deniz Baykal'ın da katıldığı ancak konuşmadığı toplantıda 50 milletvekili söz aldı. Yönetime eleştiriler "sağ adaylar", "adaylık sürecinin uzunluğu", "cemaate yakın duruş" ve adayları belirleyen "5'li komisyon"da odaklandı. Antalya Milletvekili Osman Kaptan, "Yeni CHP söylemi hiçbir şey getirmedi" dedi. Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de "Köşk adayını da sakın bu komisyon belirlemesin çünkü 11 Ağustos'a kalır" nbsp;diye konuştu. İstanbul Milletvekili Nur Serter'in eleştirisi ise "6 Ok'un 5'i devre dışı" şeklinde oldu. nbsp;
Kılıçdaroğlu'nun, "Partide kendine politika yapma dönemi sona erecek. MYK üyelerinin kişisel politika çabası içinde olmasını doğru bulmuyorum" demesi "revizyon olacak" olarak yorumlandı.
Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...