Charlie Hebdo kimin? Hangi ülkede bulunuyor? Cumhurbaşkanı ile alakalı ne paylaştı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Charlie Hebdo kimin? Hangi ülkede bulunuyor? Cumhurbaşkanı ile alakalı ne paylaştı?

GÜNDEM Haberleri

Hazreti Muhammed’e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaret içeren yayınlar yapan Fransız Charlie Hebdo dergisi son sayısında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef gösterdi. Charlie Hebdo son sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yakışıksız bir şekilde karikatüre eden Charlie Hebdo dergine sosyal medyadan ve devlet yetkililerinden çığ gibi tepkiler geldi. Peki, Charlie Hebdo neden gündem oldu? Charlie Hebdo sahibi kim? İşte Charlie Hebdo hakkında merak edilenler…

Fransız Charlie Hebdo dergisi ağır hakaret içeren yayınları ile gündemden düşmüyor. Peygamber efendimize yapılan saygısızlığın ardından sosyal medya hesaplarında  Kahramanmaraş depremi hakkında yakışıksız karikatür paylaşımı yapan Charlie Hebdo dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler içeren yayınlar yapmaya devam etti. Son sayısının kapağında dergi yine Erdoğan'ı hedef almasının ardından Charlie Hebdo neden gündem oldu soru araştırılmaya başlandı. Ayrıca Charlie Hebdo sahibi kim sorusu da merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ise Murat Kurum ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun Charlie Hebdo dergisine tepki gösterdiler. Devlet yetkililerinden ve sosyal medyadan gelen tepkilerden sonra Charlie Hebdo dergisi hakkında birçok şey merak edilmeye başladı. Fransız Charlie Hebdo dergisi kime ait? Charlie Hebdo neden gündem oldu? İşte haberimizin detayları…

Charlie Hebdo kimin? Hangi ülkede bulunuyor? Cumhurbaşkanı ile alakalı ne paylaştı?

CHARLİE HEBDO NEDEN GÜNDEM OLDU? CHARLİE HEBDO NE YAPTI?

Fransız Charlie Hebdo dergisi Hazreti Muhammed’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı saygısızlıktan dolayı gündemden inmiyor. Fransız Charlie Hebdo dergisi son sayısında yine Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretler içeren bir karikatürü derginin kapağında kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.” Dedi.

 İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyat, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtlamış oldu. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş. Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz. Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz" ifadelerini kullandı.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ise Murat Kurum da skandal karikatürünü kınadı ve “Cumhurbaşkanımıza ahlaksızca saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum. Bu faşist mizahın sahipleri tarihin çöplüğünde yok olacaklar ama Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız yürümeyecek! 28 Mayıs’ı bekleyin!' dedi.

CHARLİE HEBDO DERGİSİ KİMİN?

Charlie Hebdo dergisi 1969 yılında Fransa’da yayımlanmaya başlanan sözde mizah dergisidir. Çarşamba günleri yayımlanan dergi Sol-anarşist eğilimlidir. 2009 yılından itibaren Stéphane Charbonnier editörlüğünde çıkan derginin daha önceki editörleri François Cavanna (1969-1981) ve Philippe Val (1992-2009) olmuştur. Dergi çizdiği karikatürlerden dolayı sürekli tepki görmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...