Cerabluslular'dan Türkiye'ye teşekkür

Düzenleyen:
Cerabluslular'dan Türkiye'ye teşekkür

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ‘Mazlumlar İçin Sınırları Aşan Gençlik’ sloganıyla vatanına dönen Cerabluslular için yardım konvoyu götürdü. Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçen yardım konvoyuna ÖSO ve Sultan Murat Tümeni’nin Türkmen savaşçıları eşlik etti.

Ebru KARATOSUN

Cerabluslular,  ellerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarıyla yardım konvoyunu karşılarken, “Erdoğan’a şükran duyuyoruz. Onu çok seviyoruz. Allah Erdoğan’a uzun ömür versin. Bizim olan toprakları bize geri verdi” dedi.
Bin 500 koli gıda yardımı, 20 ton makarna, pirinç ve un ile bin 500 oyuncak, DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a dönen halka dağıtıldı. Yardım dağıtımı DAEŞ’in eski şeriat mahkemesinin bulunduğu meydanda yapıldı.
Cerablus’a ulaşan yardımlar, Seçilmiş Mahalli Meclis tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Ancak hâlâ yeterli yardım başlatılmış değil. Buna gerekçe olarak da bölgede devam eden sorunlar ve henüz kurulu bir düzenin olmayışı gösteriliyor. Ellerindeki oyuncak ve erzaklarla kameralara poz veren çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken kadınlar da aldıkları erzakları çocuklarıyla beraber evlerine taşıdı. Bölge halkı, her öğün yemek dağıtan Kızılay ve Türkiye’den gelen yardımlara teşekkür ederken Kızılay’ın 4 bin 300 paket kurban eti yardımında bulunduğu belirtildi. Cerablus’un Türk askerinin desteğiyle DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından bin 793 Cerabluslu evlerine geri döndü. Halen Karkamış Gümrük Kapısı’nda vatanına dönmek isteyen Suriyeliler kuyruk oluşturuyor.

Cerabluslular'dan Türkiye'ye teşekkür

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...