Cemil Çiçek'ten fezleke açıklaması

/ Kaynak: AA
Cemil Çiçek'ten fezleke açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Meclis Başkanı Cemil Çiçek 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili Meclis'in olağanüstü toplanması için henüz bir başvuru yapılmadığını söyledi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla ilgili "26 Mart'ta Meclis toplanacak ama ondan evvel arzu varsa bunun iç tüzüğümüzde nasıl olacağı bellidir. Bir talep olduğu takdirde de biz gereğini yaparız. Talep gelirse biz bugüne kadarki uygulamalar neyse hak ve hukuk çerçevesinde, iç tüzüğün hükümleri çerçevesinde karara varırız. Burada terettüt edilecek, münakaşası yapılacak bir husus yok. Meclis soruşturmasının başlaması, 55 milletvekilinin soruşturma önergesi vermesiyle başlar. Meclis Başkanının bilgisine sunmasıyla, savcılıklardan, Başbakanlıktan ya da filanca yerden yazı gelmesine bağlı değildir. Soruşturma önergeleri Meclis'teki diğer denetim yollarından farklı olarak, bir yasama faaliyeti değildir, ikincisi siyasi bir denetim aracı da değildir. Siyaseten konuşulabilir, meydanlarda konuşulur, başka tarafta konuşulur ama Meclis soruşturması siyasi bir denetim aracı değil, doğrudan doğruya adli bir işlemdir" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...