Cemil Çiçek, 'Mehmet Haberal ve Sinan Aygün'ün yasağı kalksın'

Cemil Çiçek, 'Mehmet Haberal ve Sinan Aygün'ün yasağı kalksın'

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Mehmet Haberal ve Sinan Aygün ile ilgili yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması gerekir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Mehmet Haberal ve Sinan Aygün ile ilgili yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması gerekir" dedi. nbsp;TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ergenekon Davası'nın milletvekili sanıkları Mehmet Haberal ve Sinan Aygün hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Ergenekon Davası'nda yerel mahkemenin karar verdiğini anımsatan Çiçek, tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile tutuksuz yargılanan CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'e yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu söyledi. Çiçek, Haberal ve Aygün'e konulan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü milletvekili sıfatıyla üstlendiği görevleri yerine getirebilmesi ve temsil görevinin gereği bir kısım iş ve işlemleri yerine getirebilmesi, çalışabilmesi bakımından bu yasağın kalkması gerekmektedir. Aksi halde milletvekilliği görevini layıkı veçhile yerine getirememiş olur" diye konuştu.
Mahkemenin bu kararı, milletvekilleri açısından bir kez daha gözden geçirmesini dilediğini ifade eden Çiçek, bu tür kararların Türkiye ile ilgili dış dünyada olumsuz değerlendirmelere ve istismarlara da konu olduğuna dikkati çekti.
Çiçek, Yürürlükteki mevzuatın bir defa daha maksada uygun şekilde yorumlanması ve değerlendirilmesinin doğru olacağı inancını taşıdığını vurgulayarak, "Aksi takdirde milletvekilleri yasama görevini yerine getiremez, temsil noktasında birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalır ve yasama ile yargı arasındaki çatışmaya zemin hazırlamış olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...