Çaycuma doğal gaz sahası nerede? Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çaycuma doğal gaz sahası nerede? Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından Çaycuma 1 kuyusunda 58 milyar metrküplük yeni bir doğal gaz keşfinin müjdesini verdi. Peki Çaycuma 1 kuyusu nerede, yeni keşifle kaç yıllık enerji ihtiyacı karşılanır, Türkiye'nin toplam dogal gaz rezervi ne kadar oldu? İşte Çaycuma doğal gaz sahası hakkında tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni doğal gaz müjdesinin ardından 'Çaycuma 1 kuyusu nerede?' merakla araştırılıyor. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, Çaycuma 1 kuyusunda 58 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin müjdesibi verdi. Peki Çaycuma nerede, Çaycuma kuyusu nerede, 58 milyar metreküp ne kadarlık doğal gaz ihtiyacını karşılar, Türkiye'nin toplam dogal gaz rezervi ne kadar oldu?

Çaycuma doğal gaz sahası nerede? Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfi

ÇAYCUMA 1 KUYUSU NEREDE? 

Fatih sondaj gemisi ile keşfedilen doğal gaz rezervlerine bir yenisi daha eklendi. Enerjide dışa bağımlılığı bitirecek yeni keşif Çaycuma'dan geldi. Sakarya Gaz Sahası içerisinde bulunan Çaycuma 1 Kuyusu,  Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi açıklarında bulunuyor. Çaycuma 1 Kuyusu'ndan elde edilen son verilere göre toplam 58 milyar metreküplük rezerv keşfedildi. Sakarya gaz sahası içerisinde yer alan Çaycuma kuyusu Bartın ile Zonguldak kıyı hattından 150-200 km açıkta yer alıyor.

Çaycuma doğal gaz sahası nerede? Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfi

58 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ NE KADAR?

58 milyar metreküplük gaz keşfinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de daha fala arama kuyusunun açılacağını, çalışmalara 2 sismik gemimizin de destek vereceğini duyurdu. Sadece denizde değil, karada da gaz çıkarma çalışmalarının hızlandırılacağını belirten Erdoğan,  Akdeniz'deki çalışmalara da hız verileceğini söyledi. Son dönemde yaşanan enerji krizinin ardından, ülkemizde peş peşe bulunan gaz rezervlerinin maliyeti de meraklandırdı. Peki 58 milyar metreküp doğal gaz ne kadar eder?  Çaycuma'daki dogal gaz Türkiye'nin 1 yıllık doğalgaz ihtiyacından fazlasını barındırıyor. 58 milyar metreküplük doğalgazın fiyatı ise yaklaşık olarak 20 milyar dolar değerinde

Çaycuma doğal gaz sahası nerede? Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfiÖte yandan bu keşifle beraber Türkiye'nin toplam gaz rezervi 710 milyar metreküpe ulaştı.

Fatih sondaj gemisi Çaycuma-1 kuyusundaki çalışmalarına Ekim ayında başlamıştı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1607425879017226241       

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...