'Çatı aday' muhalifleri görüş ayrılığına düştü

'Çatı aday' muhalifleri görüş ayrılığına düştü

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin ulusalcı kanadı dün de deklarasyon için yoğun görüşme trafiği yürüttü.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile önceki gün toplantı yapan Hüseyin Aygün'ün yanı sıra ulusalcı kanatta yer alan Süheyl Batum, İlhan Cihaner, Birgül Ayman Güler ve Dilek Akagün Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri dün de deklarasyon için yoğun görüşme trafiği yürüttü. Bazı vekiller sert bir açıklamanın partiye zarar vereceğini savunurken bazıları ise geniş bir katılımın olması halinde bir deklarasyon yayınlanabileceğini kaydetti. Baykal ve ekibi, başka bir aday gösterilmesi önerisine de karşı çıkarken, "Eğer aday çıkarılır ve CHP adayı kötü bir sonuç alırsa bunun faturası bize kesilir" görüşünü dile getirdiği belirtildi. Öte yandan nbsp;genel merkez yönetiminin ise muhaliflerin alternatif aday çıkarması ya da "bildiri" yayınlaması halinde "disiplin" sürecini işletmeye hazırlandığı öğrenildi. Aralarında Ali Topuz ve Orhan Birgit'in de bulunduğu bazı isimler ise İhsanoğlu'nun adaylığına desteklerini açıkladı. Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ


'CUMHURİYET KADINLARI' KAZAN KALDIRDI
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na kesinlikle oy vermeyeceklerini açıkladı. İzmir'deki basın açıklamasında Arıtman, nbsp;"Bu aday seçimi AK Parti'ye destektir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...