Casuslar artık cirit atamıyor

Casuslar artık cirit atamıyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Küresel güçler rahatsız" derken; eski istihbaratçı Orakoğlu, "Türkiye önceden casuslar cennetiydi" tespitini yaptı.

Dünyanın önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, geçen hafta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef tahtasına oturttu. "Türkiye'nin istihbarat şefi Suriye'de kendi yolunu çizdi" başlıklı haberde, Fidan'ın Batılı ülkeler için tehdit olduğu ima edildi. Haberi gazetemize değerlendiren Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, "Hakan Fidan'ın hedef alınmasının sebeplerinden biri, istihbarat örgütlerinin Türkiye'de eskisi kadar rahat hareket edememesi" dedi. Türkiye'nin önceden casuslar cenneti olduğunu vurgulayan Orakoğlu, "Fidan, ülkemizi yabancı ajanların çarpışma sahası olmaktan kurtardı. Asıl hedef ise, yeni Türkiye vizyonu. Ankara, son dönemde bağımsız politika izlemeye başladı. Türkiye'nin bu kadar güçlü olması istihbarattan gelen bilgi akışıyla doğru orantılı. Küresel güçler, eski Türkiye hasreti içinde. Çok milli davranan Fidan, Türkiye'yi oyun kuran bir devlet aşamasına geçirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu. Dr. Nihat Ali Özcan ise, şunları kaydetti: "Artık bölgesel mücadeleler, istihbarat örgütleri aracılığıyla veriliyor. Bu da Hakan Fidan gibi etkili aktörleri hedef haline getiriyor. Ülkeler, kendisine dost olarak görmedikleri aktörleri deşifre ederek onların otoritesini ya da itibarını zedelemeye çalışıyor."
Bu arada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, MİT Müsteşarı Fidan'a yönelik dış dünyadan gelen eleştirilere tepki gösterdi. Atalay, "Değerlendirmeler, Türkiye'nin daha bağımsız politika izlediğinin ifadesi. İlk defa Türkiye kendi başına meselelerini çözecek. Bundan rahatsızlar" ifadelerini kullandı. nbsp;
Çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendiren Atalay, şöyle devam etti: "Kararlılığımız ilk günkü gibi canlı. Kilitlenme yok. Attığımız demokratik adımları millet de destekiyor. İstihbarat raporlarına göre BDP, 'silah giderse seçimde zorlanırız' diyor. İstihbarat örgütümüz, siyasiler dışında farklı kesimlerle görüşüyor. Süreç nasıl yürür, nasıl yürümez onlar daha iyi biliyor. Teröristleri çözüm sürecini bıraktırmaya teşvik eden ülkeler de var." Haber Merkezi İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...