'Çarşı'ya Ergenekon sorgusu, iki tutuklama

/ Kaynak: İHA
'Çarşı'ya Ergenekon sorgusu, iki tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ergenekon savcısı, Gezi olaylarında gözaltına alınan Çarşı grubunun liderlerini sorguya çekti. Savcı, 'Olaylar için para aldınız mı? Başbakanlık ofisini basma emrini kim verdi?' diye sordu.

Gezi Parkı eylemleri sebebiyle, Çarşı grubundan 2 kişi tutuklandı, 3 kişi ise kefaletle serbest bırakıldı. Çarşı'ya yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin de aralarında bulunduğu 94 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. nbsp;Sorgulanan isimler arasında Çarşı'nın liderlerinden Bülent E., Cem Y. ve Erol Ö. de vardı. Üç zanlı, bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada yer alan "Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında Bülent E., 25 bin TL aldı' sözlerini yalanladı. Savcılık tarafından, "Olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?" şeklinde de soru yöneltildi. Şüphelilerin eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiği öğrenildi. Çarşı grubu üyeleri, "Bugün Başbakanlık Ofisi'ni basacağız" şeklinde ortaya çıkan sözleri de kabul etmedi. Savcılık, Çarşı üyesi Bülent E., Cem Y. ve Erol Ö., İbrahim Halilullah T. ve Güray S.'yi "suç örgütü üyesi olmak, kanuna uymamaya tahrik ve kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 15'i ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Ancak savcılık 15 şüpheliden 7'sine adli kontrol uygulanmasını istedi. nbsp;Mahkeme sorgusunun ardından Halil İbrahim E. ile İbrahim Halilullah T. 'vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak' suçlamasıyla tutuklandı. Numan Bülent E., Güray S. ve Cem Y. ise 50'şer bin TL kefalet ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilere yurtdışı çıkış yasağı ile haftada bir karakola giderek imza atma yönünde tedbir kararı alındı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...