Çarşı bu sefer eylemcilere karşı

Çarşı bu sefer eylemcilere karşı

GÜNDEM Haberleri

Dolmabahçe'de polisi tahrik etmek isterken Çarşı Grubu'ndan yüz bulamayan eylemciler, Çarşı'ya '4 kez bizi yarı yolda bıraktınız' diye tepki gösterdi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesiyle başlayan gösteriler 11 gündür sürüyor. Gezi Parkı içinde daha çok çevre hassasiyeti olan gruplar bulunurken, Dolmabahçe ve Gümüşsuyu'nda polisle çatışan gruplar yer alıyor. Önceki gece de bu bölgeler karıştı. Yollara barikatlar kuran gruplar, bazı dükkân ve araçları yağmalayarak yaktı. Çevreci eylemlere destek veren Çarşı Grubu da bu provokasyona alet edilmek istendi. Dolmabahçe Sarayı önünde bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerini tahrik etmek isteyen marjinal sol örgütler, Çarşı Grubu'ndan destek istedi. Provokasyona alet olmayacaklarını söyleyen Çarşı üyeleri, gece saat 02.00'de eylemciler, arasından ayrılarak evlerine dağıldı. Eylemciler bunun üzerine Çarşı üyelerine "Dört kez bizi yarı yolda bıraktınız." diyerek tepki gösterdi. Çarşı Grubu adına emniyet güçlerinin yanına gelen iki temsilci, eylemin amacının dışına çıkmasından endişe duyduklarını ifade etti.
Taksim Meydanı'nda da önceki gece eylemciler arasında çatışma çıktı. İlk olay Taksim Meydanı'nın yüksek direklerinden birkaçına PKK'nın sözde bayrakları ile Abdullah Öcalan'ın posterlerini çeken grupta yaşandı. Kavgada bir kişi linç edilmekten son anda kurtarıldı. İki grup arasında çıkan kavgada da bazı eylemciler baygınlık geçirdi. Yaralılara ilk müdahale, revire çevrilen Starbucks Coffee'de yapıldı. Göstericilerin bütün gıda ihtiyaçları da ücretsiz büfelerden sağlanmaya çalışılıyor. Geceleri hırsızlık olayları da yaşanmaya başlandı. Parkta yatıya kalanlara megafonlarla hırsızlıklara karşı dikkatli olunması yönünde uyarılar yapılıyor.
YAZI VANDALİZMİ TARİHÎ ESERLERE ZARAR VERİYOR
Gezi Parkı'nda başlayan ve 10 gündür devam eden olaylarda en büyük zararı tarihî eserler gördü. Taksim Meydanı'ndan Dolmabahçe'ye inen cadde ve sokaklarda bulunan tarihî apartmanlar ve hanlar eylemcilerin yazı vandalizminin kurbanı oldu. İTÜ Maden Fakültesi, Taşkışla, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi ve Gümüşsuyu Palas üzerinde sprey boyayla çok sayıda küfür içerikli yazılar yer alıyor. Bölge sakinleri ise yüzlerce yıllık eserlere zarar verilmesine büyük tepki gösteriyor. (Zaman)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...