Canlı bombanın babası: Kızım kendine yazık etti

Düzenleyen:
Canlı bombanın babası: Kızım kendine yazık etti

GÜNDEM Haberleri

PKK ile bağlantılı olan TAK örgütünün ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın kimliğini açıkladığı Bursa Ulu Cami önündeki canlı bomba eylemini gerçekleştiren 24 yaşındaki Eser Çali’nin Iğdır’daki babası konuştu.

Tarımcılıkla geçimini sağlayan baba Salih Çali (57) şunları anlattı: “Kızım Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi 3’üncü sınıfta iken örgüte katılmış. Emniyet bana bir gün kızımın fotoğrafını gösterdi. ‘Bu senin kızın mı, örgüte katılmış’ dediler. Ben de ‘Evet benim kızım’ dedim ve ardından Ankara’ya gittim. Ama kızımı aramama ve arkadaşlarına sormama rağmen bulamadım. Onunla en son 2012 yılının Nisan ayında telefonla görüşmüştüm. O günden itibaren kendisinden hiç bir haber alamadık.” 
‘CENAZESİ VERİLİRSE ALIRIM’   
Kızlarının canlı bomba olduğunu öğrenince ailece çok üzüldüklerini kaydeden baba Salih Çali, “Emniyetten gelip eşim ve benden DNA testi için kan ile saç örneği aldılar. Kızımın canlı bomba olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazesini verirse alırım. Sonuçta evladım, benim bir parçam” dedi. 
Bakan Âlâ ise Bursa’daki saldırıyla ilgili 6 kişinin tutuklandığını yeni gözaltılar olabilceğini söyledi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...