Çankaya için geri sayım! Köşk oyunları

Çankaya için geri sayım! Köşk oyunları

GÜNDEM Haberleri

'Çatı Aday' belli ama "Öteki CHP"nin arayı-şı sürüyor. AK Parti'de gözler Başbakan'da. HDP ise ince hesaplar peşinde...

Devletin en üst makamı Çankaya köşkü nbsp;için heyecan yükseliyor. Pazar gününden itibaren 3 Temmuz'a kadar resmi aday başvuruları yapılacak. CHP ve MHP'nin, çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıklamasının ardından resmi müracaatları beklenirken, tüm dikkatler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a odaklandı. HDP'nin nbsp;bu hafta adaylık konusunda kararını vermesi bekleniyor. CHP'li muhaliflerin de aday göstermesi durumunda, Cumhurbaşkanlığı'nın ilk turu için 4 aday ihtimali belirdi. İşte ilk kez sonucunu halkın belirleyeceği Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kulislere yansıyanlar: nbsp;
AK PARTİ: Başbakan'ın son istişareleri izleniyor. Erdoğan'ın, STK'lar, Meclis'te grubu bulunmayan partiler, Cumhurbaşkanı Gül ve kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmelerin ardından AK Parti'nin adayı netleşecek. Tüm istişare, anket ve değerlendirmeler, son olarak "ters köşe yapabiliriz" diyen Başbakan Erdoğan'ı işaret ediyor. AK Parti'nin bütün milletvekillerinin imzalarıyla tek adayı Meclis Başkanlığı'na bildirmesi planlanıyor.
CHP+MHP ÇATI ADAY: CHP ve MHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığı konusunda uzlaştı. İki partinin liderleri, toplanacak imzalarla birlikte başvuruyu yapmayı planlıyor. İhsanoğlu da başvuru hazırlıklarına başladı.
HDP: Eski AİHM Yargıcı CHP'li Rıza Türmen'i aday göstermek istediği yönündeki iddiaların ardından gözler HDP eş başkanlığına seçilen Selahattin Demirtaş'a odaklandı. HDP'lilerin, Demirtaş'ın adaylığını beklediği belirtiliyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde HDP tabanının seçimi boykot edeceği iddialarına da yalanlama geldi. Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, "Tersini duyuyoruz. Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. MHP-CHP'nin boykotu düşünmesi lazım. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz" dedi.
CHP'Lİ MUHALİFLER: Çatı aday olarak İhsanoğlu'nun belirlenmesinden rahatsız olan CHP'li muhaliflerin 'alternatif' aday gösterip göstermeyeceği merak konusu. Eğer CHP'li muhalifler de aday gösterirse, 10 Ağustos'taki Köşk seçimlerinin ilk turunda 4 adayın yarışma ihtimali bulunuyor. Adaylık olmazsa, sayı üçe inebilir.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...