Canikli: 39 bombalı araç, 19 canlı bomba hadisesi engellenmiştir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Canikli: 39 bombalı araç, 19 canlı bomba hadisesi engellenmiştir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Canikli, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, 39 bombalı araç patlatma teşebbüsü ve 19 canlı bomba hadisesinin engellendiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "15 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütüyle mücadele çerçevesinde 13,1 ton amonyum nitrat ele geçirilmiş, 339 adet patlayıcı yapımında kullanılan tüp ele geçirilmiş ve 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Yine aynı faaliyet kapsamında güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 229 tane önemli olay engellenmiştir.  Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde ortaya çıkmıştır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

"772 kilometrekare alan DEAŞ’ten temizlenmiştir"

Başbakan Yardımcısı Canikli, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ’ten temizlenmiştir ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündedir." şeklinde konuştu.

Canikli operasyon hakkında bazı bilgileri paylaştı:

"Harekat sırasında bugüne kadar, 15. günü itibarıyla, maalesef 4 şehidimiz, 19 yaralımız var. Dört tankımız ağır hasar gördü, bir tane de zırhlı muharebe aracımız hafif şekilde hasar gördü. Özgür Suriye Ordusu'ndan 16 şehit söz konusu, 27 yaralı var. DEAŞ, PYD ve YPG terör örgütlerinden ise 110'a yakın ölü, 5 yaralı var."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...