Çanakkale’de ele geçirildi: Değeri 2 milyon TL!

- Güncelleme:
Çanakkale’de ele geçirildi: Değeri 2 milyon TL!

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale’de Sahil Güvenlik ekipleri 108 çuval akivades ele geçirildi. Bin 500 kilogram ağırlığında kum midyelerini yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçırılacağını öğrenen ekipler harekete geçti. Suçüstü yapan ekipler 7 şahsı yakaladı. Canlı olduğu öğrenilen akivadesler denize bırakılırken, deniz midyelerinin değerinin yaklaşık 2 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi.

Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan müşterek bir çalışma kapsamında, yasa dışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin (kum midyesi) İzmir'den kara yoluyla Çanakkale'ye getirileceği ve buradan da balıkçı teknesi ile Yunanistan’a kaçırılacağı öğrenildi.

PİYASA DEĞERİ 2 MİLYON TL

Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlı ekipler tarafından 29 Nisan 2023 tarihinde saat 02.00 sularında gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin kara aracından balıkçı teknesine yüklenmesi sırasında suçüstü yapıldı. Operasyonda 108 çuval yaklaşık bin 500 kilogram ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan akivades ele geçirilirken, yasa dışı nakli gerçekleştirmeye çalışan 7 şahıs yakalandı.

Çanakkale’de ele geçirildi: Değeri 2 milyon TL!

AKİVADESLER DENİZ BIRAKILDI

Ele geçen akivadesler canlı olmaları nedeniyle denize iade edilirken, yakalanan 7 kişiye toplamda 116 bin TL idari para cezası uygulandı. Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından, mavi vatan denizlerdeki ekosistemin gelecek nesillere aktarılabilmesi de dahil olmak üzere, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 24 saat esasına göre devam edileceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...