Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından EYT açıklaması: Uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından EYT açıklaması: Uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecek

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT konusunda açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, "Bakanlığımız sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir." bilgisi paylaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda "EYT" olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, kamuoyunda bazı yanıltıcı haberlerin yer aldığına dikkat çekildi. Açıklamada, bakanlık tarafından yapılan çalışmaların neticelendirilmesinin ardından uygulama takviminin TBMM tarafından belirleneceği vurgulandı.

"UYGULAMA TAKVİMİNİ TBMM BELİRLEYECEK"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımız, emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere, odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir."

"NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK, GETİRİYORUZ"

Daha önce ekonomi gündemindeki ana maddelere dair açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 2023'ün başını işaret etmiş, "Bu meselelerin hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız" dedi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren konularla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hummalı çalışma yürütüldüğünü, bu konuların masaya yatırıldığını ve üzerinde çalışıldığını anlatan Akbaşoğlu, "Ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik, getiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

2022 YIL SONUNU İŞARET ETTİ

EYT ve kadro çalışması konusunda yıl sonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını belirten Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT'li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023'ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız."

Akbaşoğlu, aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret etti.

"KİMSENİN EN UFAK TEREDDÜDÜ OLMASIN"

EYT konusunda nasıl bir formül uygulanacağına değinen Akbaşoğlu, "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım" dedi.

Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile istişare halinde olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"EYT konusu, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da sorulmuştu. Kendisi de bu konuların ardı ardına çözümleneceği müjdesini paylaştı. Herkes müsterih olsun, Allah'ın izniyle ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz. Toplumun bütün sorunlarını çözme merci AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...