Çalışma Bakanı Bilgin'den memur maaşlarına zam açıklaması

Düzenleyen:
Çalışma Bakanı Bilgin'den memur maaşlarına zam açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaşı zamlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası emekli ve memura ek zam müjdesi verdi. Erdoğan "Memurlarımızın maaşlarında temmuz-aralık ayı farkı ve toplu sözleşme gereği olarak toplamda %28 oranında bir artış yaptık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını %30,5'a çıkartarak onlara ilave destek sağlamış oluyoruz. Emeklilerimizi maaşında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emekliler ile ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak" dedi.

"ÇALIŞANIMIZI ENFLASYONE EZDİRMEYECEĞİZ"

Bunun ardından bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geldi. Bakan Bilgin,  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasındayız. Memurlarımızın maaşına yapılacak zam oranı yüzde 30.5 olarak belirlenmiştir. En düşük emekli maaşı ise bin 500 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseltilmiştir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...