Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Meclis komisyonunda kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Meclis komisyonunda kabul edildi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge komisyonda kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak ihdas edildi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE İKRAMİYE VERİLECEK

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

5 BİN LİRALIK İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Bu kapsamda olan 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiyenin 15 Aralık'tan önce yatması bekleniyor. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapılmış olacak. Düzenlemenin maliyeti 75 milyar lirayı geçiyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...