ByLock kullanan 7 öğretim üyesi tutuklandı

Düzenleyen:
ByLock kullanan 7 öğretim üyesi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Sivas merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 öğretim üyesinden 7'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen öğretim üyelerine yönelik Sivas merkezli İstanbul, Çorum, Uşak ve Elazığ'da yaptığı operasyonda gözaltına alınan 12 öğretim üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öğretim üyelerinden Z.K., C.B., O.Ö., M.A., Y.Ö., A.P. ve Ö.B.A. tutuklanırken, Ş.B., M.K., M.D., G.M., A.S.E. ve F.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Bu arada operasyon nedeniyle haklarında gözaltı kararı bulunan öğretim üyelerinden M.K., A.A., T.A. ve H.K.'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...