Büyük oyun bozulacak

Büyük oyun bozulacak

GÜNDEM Haberleri

Dev yatırımlardan rahatsız olan Batı, Türkiye'yi 'yeni dünya dizaynı' dışında bırakmak için 'Gezi'yi kullandı.

Bakanlar Kurulu ve AK Parti yetkili organlarında yapılan toplantılarda Gezi Parkı olaylarının iç yüzüne yönelik önemli tespitlerde bulunuldu. Yapılan değerlendirmelerde Türkiye üzerinde 'Büyük bir oyun oynandığı' bu oyunun da Türkiye içindeki 'küçük oyun'la yönetilmeye çalışıldığı belirtildi. AK Parti üst yönetimi ve Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan ile diğer yetkililerin yaptığı tespit ve değerlendirmeler şöyle: Türkiye'de iç kırılmaların yaşandığı dönem, dünyada önemli değişikliklerin olduğu dönemlerdir. Türkiye ne zaman kendi iç sorunlarıyla uğraşmışsa, etrafında yeni düzenler oluşturulmuştur. Tarih bunun örnekleri ile doludur. En yakın tarihte de 1990'lı yıllarda Türkiye kendi iç meseleleri ile uğraşırken Orta Asya şekillenmiştir. Bugün yaşananlar da Türkiye'yi kendi içinde kırma planıdır. Türkiye kendi içine dönmüşken, Maliki-Barzani işbirliği oluyor, Suriye'de Hizbullah-Esad işbirliği gerçekleşiyor. Suriye konusunda Cenevre'de Türkiye masaya oturtulmak istenmiyor.BÜYÜK PROJELER RAHATSIZ ETTİ nbsp;
Türkiye'nin önemli projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul, 3. Köprü ve İstanbul'a 3. Havaalanı planları Avrupa ülkelerini rahatsız ediyor. Çünkü bu projeler Avrupa'nın merkezini değiştirecek. İngiltere Kanal İstanbul'dan rahatsız. nbsp;3. havaalanı ile Almanya elinde bulundurduğu 50 milyor dolarlık havaalanı trafiği gelirlerini Türkiye'ye kaptıracak.
Türkiye üzerinde oynanan 'büyük oyun', içerideki 'küçük oyunlarla' beslenmek isteniyor. Bu oyunlar için düğmeye basılacak tarih 2014 yılı olması bekleniyordu ancak Gezi Parkı olayları 'Büyük oyunu' oynayacaklar için bir fırsat oldu. Ancak Başbakan Erdoğan ve AK Parti yönetimi bu oyunu gördü ve 'Erken doğum oldu' değerlendirmesi yapılan büyük oyunu bozmak için tedbir aldı. Bu kapsamda Erdoğan, izlediği politikalarda kesinlikle geri adım atmayacak. Türkiye kısa süre içinde 'kendi rutinine' dönecek. Gezi Parkı eylemleri 'diyalog' ile en geç bir haftada bitirilecek. Bunun ilk adımı olarak da Başbakan Erdoğan'ın eylemcileri temsil edenlerle görüşmesi gösteriliyor. Bu süre içinde gerginliklere izin verilmeyecek. Başbakan Erdoğan 'Yapıcı' üslup kullanacak.
MİTİNGLER DIŞ DÜNYAYA MESAJ
Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu Ankara ve İstanbul'da yapacağı mitinglerin asıl amacı ise Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere yönelik olacak. AK Parti yöneticileri, "Başbakanın nbsp;yaptığı ve yapacağı mitingler, Gezi Parkında veya Kuğulu Parkında toplananlara yönelik değil. Yurtdışında provokasyon mesajı verenlere yöneliktir" değerlendirmesi yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...