Büyük kaçış!

Büyük kaçış!

GÜNDEM Haberleri

Tatilin 9 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar deniz, hava ve kara yoluyla büyük şehirleri terk ederken, trafikte tıkanmalar yaşandı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla metropoller boşalmaya başladı. Vatandaşların büyük bölümü hava ve kara yoluyla büyük şehirleri terk ederken kimilerinin de deniz yolunu tercih ettiği görüldü. Metropollerden kaçış sebebiyle trafikte tıkanmalar yaşandı. İstanbul Atatürk Havalimanı dün son dönemlerin en yoğun gününü yaşadı. Kimi aileler, çocukları ile birlikte memleketlerini tercih ederken, kimi ailelerin ise güney tatil bölgelerine gitti. Hava yolu şirketlerinde kısa sürede tükenen biletler yüzünden talebi karşılamak üzere birçok noktaya ek seferler konuldu. THY, karşılıklı olarak Antalya'ya 9, Dalaman'a 11, Trabzon'a 4, Bodrum'a 6 ek sefer koyarken, yurt dışında ise Kıbrıs'a talebin fazla olması sebebiyle karşılıklı olarak iki ek sefer koydu. 
TEM OTOYOLUNDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
Kurban Bayramı tatili sebebiyle Düzce kavşağı ile Bolu Dağı Tüneli arasında araç yoğunluğu oluşmaya başladı. Otoyolun Ankara istikametinde, Kaynaşlı, Sarıçökek, Bakacak, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli arasında yoğunluk yaşanıyor. Polis ve Karayolları'na bağlı ekipler, sürücülere aşırı hız, yakın takip, emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunuyor. İstanbul'dan İzmir, Muğla ve Edremit Körfezi yönüne gidecek tatilcilerin önemli bir bölümünün deniz yolunu tercih etmesi ise Bandırma Feribot İskelesi'nde yoğunluğa yol açtı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) artan talebi, ek seferlerle karşılamaya çalışırken, İstanbul (Yenikapı)-Balıkesir (Bandırma) arasında 9 günlük tatil süresince karşılıklı 86 hızlı feribot, 42 deniz otobüsü seferi gerçekleştirilecek. 
BANKOLARIN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Kurban Bayramı öncesi Atatürk Havalimanı'nda son zamanların en yoğun günü yaşandı. Tatile çıkan yolcular, check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluşturdu. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Günde bin 350'nin üzerinde hareket oluyor. Dolayısıyla şu anda Atatürk Havalimanımız JFK New York havaalanını geçmiş durumda” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...