Büyük İslam Alimi Hüseyin Hilmi Işık, hatıralarla anıldı

Büyük İslam Alimi Hüseyin Hilmi Işık, hatıralarla anıldı
GÜNDEM Haberleri

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" programı çerçevesinde son devir İslâm âlimi Hüseyin Hilmi Işık Efendi yâd edildi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen anma programına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türkiye Gazetesi yazarları, İhlas Holding çalışanları ve çok sayıda dinleyici katıldı. Programda Hüseyin Hilmi Işık'ın hayatını, İlahiyatçı-Yazar Osman Ünlü anlattı. Hilmi Efendi tahsiline başladığında mekteplerde dine yönelik baskının olduğunu, bunun neticeside talebelerin dinden uzaklaştıklarını anlatan Ünlü, Hilmi Efendinin inançlarında yalnız kaldığını ifade etti. Hüseyin Hilmi Efendinin bu ortamda 18 yaşındayken, "Yâ Rabbi sana inanıyorum seni ve Peygamberini seviyorum. İslam bilgilerini öğrenmek istiyorum, beni din düşmanlarına aldanmaktan koru" diye duâ ettiğini belirten Ünlü, bu dualar neticesinde kendisine rehberlik edecek zât olan Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretlerine talebe olduğunu söyledi.
Osman Ünlü, Hilmi Efendi'nin hocasına büyük bağlılık taşıdığını bir anekdotla anlattı; "Hilmi Efendi tıp fakültesini birincilikle kazandığında, Arvasi Hazretleri eczacılık fakültesine geçmesini söyler. Fakat annesi katiyen eczacılığa geçmesine râzı gelmez. Bunun üzerine Hilmi Efendi namazdan sonra karşısına çıkan ilk Müslümanla bu hususu istişare edeceğine dair kendi kendine söz verir. Karşısına babası yaşında bir adam çıkar. Durumu özetler, bunun üzerine adam 'Senin hocan kimdir?' diye sorar. nbsp;Hilmi Efendi, 'Hocam Abdülhakim Arvasi'dir' deyince adam, 'Evladım Abdülhakim Arvasi Hazretlerine bin ana feda olsun' der. O da bunun üzerine eczacılık fakültesini tercih eder ve Türkiye'nin ilk kimya yüksek mühendisi olur." nbsp;
Ünlü, Hilmi Efendinin, kitaplarının dünyanın her yerine ulaştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;
"Abdülhakim Arvasi Hazretleri vefat ettikten sonra talebesi Hilmi Efendi, nbsp;hocasından öğrendiklerini kitaplara yazmaya karar verdi, bir ömür boyu hocasından öğrendiklerine senet ve delil araştırdı, ardından ilk kitabı Seadet-i Ebediyye'yi yazdı. Bu kitap talep ve suallerle genişledi. Sonrasında da yeni nbsp;yeni kitaplar yazıldı. Yazılan bu kitaplar zamanla farklı lisanlara tercüme edilerek, dünyanın her yerine yayıldı. nbsp;Tabii derseniz ki nbsp;'Bunlar nasıl finanse ediliyor?'; Allah, Hilmi Efendiye Enver Ören gibi bir damat nasip etmiş. Enver Abi şirketler kurmak suretiyle kitapları finanse ettti, böylelikle dünyanın her tarafına bu kitaplar halen gitmektedir. Kaldı ki, Merhum Enver Ören'in ilme olan hizmetleri de malumdur."
Kendisinin İlahiyat kökenli olduğunu da hatırlatan Osman Ünlü, nbsp;''Bize hep okuduğumuz okullarda hocalarımız 'bu kitapları okumayın' derlerdi. İnsan bilmediği şeyin, okumadığı şeyin düşmanıdır" dedi.
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bugün misafir ettiğimiz gönül sultanımız gerçekten Anadolu'yu mayalayan, Anadolu'nun topraklarına, büyük iz bırakmış Hüseyin Hilmi Işık Hazretleridir. Bize bugüne kadar hep sahte kahramanları anlattılar. Biz de diyoruz ki bu cemiyetin gerçek kahramanları, gönül sultanları var" diye konuştu.
Bu arada törene katılanlara Kahverengi Gençlik Derneği üyesi gençler tarafından Hüseyin Hilmi Işık Efendi tarafından kaleme alınan kitaplar hediye edildi.

Hüseyin Hilmi Işık hakkında bilgi almak için;

www.huseyinhilmiisik.com

Yayınlamış olduğu eserleri hakkında bilgi almak için;

www.hakikatkitabevi.com

Büyük İslam Alimi Hüseyin Hilmi Işık, hatıralarla anıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...