Bütün acil numaralar 112’de birleşecek

Düzenleyen:
Bütün acil numaralar 112’de birleşecek

GÜNDEM Haberleri

K.Maraş'ta İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acil hizmet telefonlarını bir numarada toplayacaklarını söyledi.

Soylu “Önümüzdeki hazirana kadar Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik'e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz. Bu yazılım akıllı bir yazılım ve gelen bütün ihbarları akıllı bir yazılımla analiz edecek, hırsızlık en çok hangi bölgede oluyor, trafik kazaları en çok nerelerde oluyor, orman yangınlarında en çok sıkıntı nerede oluşuyor gibi bütün bunları analiz edecek ve bütün kurumların tedbir almaya, önceden bunlara yönelik yapılabilecek eylemleri oluşturmaya sevk edecek" dedi.

TEHLİKE ESKİ BİNALARDA
99 depreminde zarar gören binaların yüzde 40’ının 90’lı yıllarda yapılanlar olduğunu belirten Soylu, artık sağlam binalarla insanların enkaz altında kalmamaları için uğraştıklarını söyledi.
Halil Ulubey KAHRAMANMARAŞ İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...