Bütçeden yine PKK’ya yardım çıktı

Düzenleyen:
Bütçeden yine PKK’ya yardım çıktı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye PKK'ya ağır darbe vurmaya devam ederken ABD'den PKK'ya yine yardım çıktı. Daha önce de ağır silah ve istihbarat desteği veren ABD şimdi de terör örgütü saflarına 3 bin 500 kişiyi daha katmayı planlıyor. 3 milyon 43 bin dolar değerinde de mühimmat verecek.

Son olarak Pençe-Kartal operasyonu ile Suriye'nin kuzeyinde ağır darbe alan PKK/PYD'nin yardımına, yine ABD'nin koştu. Daha önce Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru oluşturmak için örgüte silah, istihbarat desteği ve eğitim veren ABD, bu kez farklı bir adım atmaya hazırlanıyor.  ABD, Suriye’de PKK saflarına 3 bin 500 kişi daha katmayı planlıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 813 milyar dolarlık 2023 yılı savunma bütçesinin gerekçelendirme belgelerini yayımladı. Suriye’de ABD’nin desteklediği gruplara 183 milyon dolar ayrılırken, 2023’te Pentagon’un, hapishane korumaları dahil 3 bin 500 kişiyi daha PKK saflarına katmayı planladığı ortaya çıktı. Böylece Suriye’de Pentagon bütçesinden maaş alanların sayısının 16 binden 19 bin 500’e çıkarılmış olacağı belirtildi.

183 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Yeni Şafak'ın haberine göre; PKK ile Mugavir et-Tavra örgütlerine verilecek 183 milyon dolarlık desteğin 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik destek, 71,4 milyon dolarının maaş, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için kullanılacağı kaydedildi.

3 MİLYON 439 BİN DOLAR DEĞERİNDE MÜHİMMAT

Suriye’deki iki örgüte silah olarak 4 bin AK-47 tüfek (Kalaşnikof), 100 doçka ve 432 PKM tipi makineli tüfek verileceği belirtilen belgelerde, örgütlere 3 milyon 439 bin dolar değerinde aralarında el bombalarının da bulunduğu çeşitli mühimmat verileceği bilgisi de yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...