Bütçe görüşmelerinde gece yarısı arbedesi: Bu defa kadın vekiller kapıştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bütçe görüşmelerinde gece yarısı arbedesi: Bu defa kadın vekiller kapıştı

Gündem Haberleri

Bütçe görüşmelerindeki gerilime kadın vekiller de dâhil oldu. CHP ve AK Parti’nin kadın vekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Aile Bakanı Derya Yanık da LGBT’yi savunan TİP’li Sera Kadıgil ile tartıştı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

TBMM’de gergin geçen bütçe görüşmelerinde Genel Kurul salonu önceki gece eylem yerine döndü. İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2023 bütçesinin görüşmelerinde çocuk istismarı, uyuşturucu ve terörle mücadele başlıkları altında kavgaya varan sert tartışmalar yaşandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık 6 yaşındaki çocuğun istismarına yönelik değerlendirme yaparken CHP sıralarından sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. Yanık’ın konuşması sırasında CHP ve AK Parti’nin kadın milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü görüldü. Muhalefet sıralarından AK Partililere yönelik hakaret edip bağıranlar oldu. CHP’liler uzun süre sıra kapaklarına da vurarak, Bakan Yanık’ı protesto etti. Yanık, Meclis kürsüsünde LGBT’yi savunan TİP Milletvekili Sera Kadıgil ile de tartıştı.

DÖVİZ VE PANKARTLAR FIRLATILDI

Genel Kurul salonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşması sırasında da gerginlik çıktı. Soylu, terörle ve uyuşturucu ile mücadele konusunda, hem HDP’ye hem de CHP’ye sert sözler sarf etti. Soylu’nun, “Biz sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz” ve muhalefet sıralarına dönerek, “Amerika’nın çocuklarısınız sizler! Amerika’nın çocukları, yenileceksiniz” diye seslenince ortalık bir anda karıştı. Muhalefet önce Soylu’yu yuhaladı. HDP’liler ayağa kalkarak ‘Yalancı’ diye slogan attı. Ardından da CHP’liler ellerindeki döviz ve pankartları kürsüde konuşan Soylu’ya fırlattı.

Gerginlik artınca oturuma ara verildi. Ancak verilen arada kavga çıktı. CHP’liler Bakanın üzerine yürüdü. AK Parti milletvekilleri Süleyman Soylu’nun etrafında etten duvar oluşturdu. AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

KAVGASIZ GÜN YOK

TBMM’deki tansiyon dün de yükselmeye devam etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili kuruluşlarının bütçesinin görüşüldüğü Genel Kurul’da İYİ Parti grubu adına konuşan Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün hastaneye kaldırıldığı olayı ‘ahlaksızca bir saldırı’ olarak nitelendirmesinin ardından başlayan tartışmanın sonunda AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü.

Tartışmanın ardından birleşime 10 dakika ara verildi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...