Bursa Valisi'nden Gezi tepkisi

/ Kaynak: AA
Bursa Valisi'nden Gezi tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bursa Valisi Harput, Gezi olaylarını medyanın bin misli büyütmesi ve çarpıtmasıyla ilgili tepki gösterdi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İstanbul'da yaşanan Gezi olayları, medyanın bin misli büyütmesi ve çarpıtmasıyla dünyada Türkiye ve turizm aleyhinde çok farklı senaryolarla gündeme getirilmeye çalışıldığını açıkladı. Harput'un ev sahipliğinde, Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından 2013 yılında Bursa'nın ana destinasyon ilan edilmesiyle ilgili kokteyl gerçekleştirildi. Türkiye ve özellikle Bursa olarak sahip oldukları büyük turizm değerlerini en iyi şekilde değerlendirme adına bir hareket başlattıklarını dile getiren Vali Harput, "Bursa'nın bütün değerlerini ayağa kaldırmak, yaşatmak, tanıtmak ve onu turizme dönüştürmek niyetiyle ondan en üst düzeyde istifade sağlamak amacımız" diye konuştu. Harput, turizm için ihtiyaç duyulan alanlarda yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, Bursa'nın her bakımdan artık parmakla gösterilen bir noktaya geldiğini aktardı. Arap Turizm Örgütü tarafından Bursa'nın 2013 yılında Arap alemi için ana destinasyon ilan edildiğini hatırlatan Harput, yatırım yapmak isteyen çok sayıda Arap yatırımcı ile görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"2013 yılı için Bursa'da güzel bir başlangıç yaptık. Ancak İstanbul'da yaşanan Gezi olayları, medyanın bin misli büyütmesi ve çarpıtmasıyla dünyada Türkiye ve turizm aleyhinde çok farklı senaryolarla gündeme getirilmeye çalışıldı. Özellikle Arap kardeşlerimizin bundan etkilendiğini üzülerek müşahede ediyoruz. Sayın Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid, 1 haftadır burada. En ufak bir şeyin olmadığını kendisi görüyor. Türkiye'nin, özellikle Bursa'nın güvenliğini ve huzurunu endişeye sokan en ufak bir şeyin olmadığını ve Arap Birliği Turizm Örgütü'nün aldığı karar gereğince bütün Arap kardeşlerimize gönlümüzü açtık bekliyoruz. Onları burada misafir etmekten gurur duyacağız."
-" Türk hükümeti gelen turistlerin güvenliğini sağlamaktadır"
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ise bir Arap turistin 5 günlük bir gezide bin 850 dolar, yabancı turistin de 5 günde sadece 300 dolar harcağını aktardı. İstanbul'da yaşanan olaylara rağmen turizmin ve birlikteliğin gelişmesini talep ettiklerini ifade eden Al-Fehaid, "Son dönemde Türkiye'de gerçekleşmekte olan bu olaylardan dolayı çok büyük üzüntü duymaktayız. Gerçekleşen olaylar, zikre dahi değmeyecek çok basit olaylardan ibarettir. Türk hükümeti gelen turistlerin güvenliğini sağlamaktadır. Özellikle Arap turistlerin güvenliği için çok büyük önem göstermektedir" dedi.
Türkiye'nin tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip olduğunu aktatan Al-Fehaid, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde dünya şahit olmuştur ki Türkiye tarihinde görmemiş olduğu büyük bir ilerleme gerçekleştirmiştir. Bu yapılanlardan sadece Türkiye değil Araplar olarak bizler de çok büyük gurur duymaktayız" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Bursa Valisi Harput, Al-Fehaid'e Türk-Arap turizmine verdiği katkılardan ve iş birliklerinden dolayı takdir belgesi ve plaket takdim etti. Al-Fehaid ise Harput'a, Arap dünyasında genelde devlet büyüklerine ve bakanlara verilen takdir belgesi ile nişane verdi.
Kokteyle, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda davetli katıldı
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...